CHP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Öztürk, 13 yıllık AK Parti iktidarı döneminde Türk çiftçisinin girdi maliyetlerinin artması sebebiyle üretim gücünün yüzde 80 oranında zayıfladığını söyledi.

Veteriner hekim olduğunu ve 20 yıl öncesine kadar Türkiye'nin dünyada tarım ve hayvancılıkta kendi kendine yeten bir ülke olmasına karşı bugün Bulgaristan'dan saman ve yem ithal eder hale geldiğini belirten Öztürk, iktidarın, tarım ve hayvancılık desteklemelerinin ise eline ulaşmadan girdi maliyetlerine art arda gelen zamlarda eridiğini kaydetti. Türk çiftçisinin dünyanın en pahalı mazot ve gübresini kullandığını belirten Öztürk, besicinin de sütten aldığı parayı yeme verdiğini ifade etti.

Türk çiftçisinin cumhuriyet tarihi süresince en kötü dönemini 13 yıllık AK Parti iktidarında yaşadığını iddia eden Öztürk, "Bu iktidar, tarım ve hayvancılıkta ülkemizi çok kötü duruma getirdi. Kurbanlıklarımızı bile ithal eder konuma geldik. Dünyada meyve ve sebze fiyatları ucuzlarken bizde artıyor. İktidar israf için harcadığı paraların yüzde 1'ini çiftimize verseydi çiftçimiz ihya olurdu. Çiftçimiz bir litre mazotu 4 liraya alıyor. Gemicikleri olanları ise 1,5 liraya alıyor. Gemicikleri olanlara var, çiftçimize yok. CHP iktidarında çiftçi hakkını alacak. Çiftçimize her alanda destek olacağız. 13 yılda girdi maliyetlerinin artması nedeniyle çiftimizin üretim gücü yüzde 80 geriledi." diye konuştu.