İçişleri Bakanlığı tarafından dün görevden alınan Batman Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir, “Biz alınan bu kararı zaten tanımıyoruz. Ancak Batman halkı seçimle bizi görevden alırsa biz bunun başımızın üstünde yeri var deriz ve bu karara saygı gösteririz. Atanmış bir Hiç işleri bakanı, iç işleri demiyorum arkadaşlar bilerek hiç işleri bakanı, seçilmiş insanları görevden alamaz.” diye konuştu.

Görevden uzaklaştırılmasıyla ilgili belediye binası önünde gazetecilere açıklamalarda bulunan Belediye Eş Başkanı Özdemir, alınan kararın yanlış ve hukuksuz olduğunu savunarak, “Burada toplanmamızın sebebi aslında öz yönetimlere ne kadar ihtiyacımızın olduğunun bir göstergesidir. AKP hükümeti 7 Haziran hezimetinden sonra topyekun Kürdistan halklarına savaş ilan etmiştir. Dün de Batman halkının iradesine bir darbe gerçekleştirmiştir. Daha önceden tutuklanan 26 arkadaşımız, seçilmişlerimiz gözaltına alınarak cezaevlerine konulmuştur. Aslında biz o gün Batman halkı olarak demokratik tepkimiz en üst seviyede vermiş olsaydık belki de bu darbeye cüret etmezlerdi. Bu bizim bir eksikliğimizdir öz eleştirisini veriyoruz.” dedi.

Ankara'daki patlamaya da değinen Özdemir, şöyle devam etti: “Daha geçen gün Türkiye'nin göbeğinde Ankara’da 100’ün üstünde barışı isteyen insanları katlederek, katliama uğratarak ve bunun açıklamasını yaparken de sırıtarak kendini sanki zembille inmiş gören ‘Hiç işleri bakanı’ onun hesabını vermeden onun istifası beklenirken kalkıp bu halkın seçilmişlerini görevden alma cür'etini gösteriyor. Bu halkın iradesine bir darbedir. Ve bu halk da bunun cevabını elbet geri verecektir. Canlı bombaların listesi ellerinde bulunmaktadır. Bunu itiraf ediyorlar. Canlı bombalar bir eylemde bulunmadıkları için gözaltına alınmıyor bu ülkede. Ama canlar ölmesin diye insanlar ölmesin diye kendi canlarını feda etmeye hazır olan insanlar bugün cezaevinde tutulmaktadır. Bu kanunsuzluğa ve adaletsizliğe halkımız elbette tekrardan cevabını verecektir. Buna hiç şüphemiz yoktur."

Bu arada CHP Batman Milletvekili adayı Mansur Obut da Özdemir’e destek olmak için belediye binası önüne geldi. Yapılan açıklamaların ardından toplanan grup olaysız dağıldı.