Eskişehir’de Milli Eğitim Müdürlüğü puanlama sistemi ile görevden aldığı okul müdürlerinin yerine atadığı okul müdürleri de mahkemeden dönüyor. Puanlama sisteminden sonra görevden alınan üç okul müdürünün yerine atanan üç müdürün atama biçimini mahkeme yanlış buldu. İki müdürün atamasını iptal etti. Daha önce Eskişehir 1. ve 2. İdare Mahkemesi puanlama sistemi sonucunda okul müdürlerinin görevden alınmasını yanlış bulmuştu. Şimdi de görevden alınan okul müdürlerinin yerine yapılan atamaları yanlış buldu. Mahkemenin kararlarına karşı Milli Eğitim Müdürlüğünün alacağı tavırda merak ediliyor.

MAHKEME, MÜDÜRLERİN GÖREVDEN ALINMASI İÇİN MİLLİ EĞİTİM İL MÜDÜRLÜĞÜNE SÜRE VERDİ

Eskişehir Barosu üyesi Eğitim- Sen Sendikası avukatı Cem Gökçe Uyar ile Eğitim-İş Sendikası avukatı Önder Öztürk, Eskişehir 1. ve 2. İdare Mahkemesine dava açarak, puanlama sistemi sonucu görevden alınan okul müdürleri yerine Eti Sosyal Bilimler Lisesi Müdürlüğü görevine atanan Hüseyin Okur ile Kılıçoğlu Anadolu Lisesi Müdürlüğüne atanan Cemal Özkan ve Namık Kemal Ortaokuluna Müdür olarak atanan Mustafa Kayalı’nın atanmalarının hukuka aykırı olduğunu iddia ederek, atamaların durdurulmasını istedi. Eskişehir 2. İdare Mahkemesi de iki sendikanın avukatlarının başvurularını haklı bularak, üç müdürün atamasını durdurdu. Mahkeme müdürlerinin görevden alınması için Milli Eğitim İl Müdürlüğüne süre verdi.

Bu arada Eskişehir İdare Mahkemeleri Milli Eğitim Müdürlüğünün puanlama sistemi nedeniyle görevden aldığı okul müdürlerinin, görevden alınmasını hukuka aykırı bulmuştu. Şimdi de görevden alınan okul müdürlerinin yerine yapılan atamaları hukuka uygunsuz buldu.

'PUANLAMA SİSTEMİ İLE GÖREVDEN ALMALAR HUKUKSUZ'

İki sendikanın da avukatları Cem Gökçe Uyar ile Önder Öztürk yaptıkları açıklamada Milli Eğitim Müdürlüğünün çıkmazda olduğunu belirterek, ”Mahkemenin verdiği kararlar bir an önce uygulanmalıdır. Puanlama sistemi ile görevden almalar hukuksuzdur. Milli Eğitim Müdürlüğü yeni hukuksuz uygulamalara girmeden, okulların müdür sorunlarını çözmelidir. Yoksa, yeni yeni davalarla muhatap olacaktır.” dediler.