Hakkari'de polis aracından yol kenarına patlayıcı torpil attıkları gerekçesiyle görevden uzaklaştırılan 1 komiser ve 2 polis memurunun avukatı Avukat Mehmet Reşat Bozkurt, iddiaları yalanladı. Torpillerin olaylar sırasında polis noktasına yapılacak molotof ve havai fişek saldırılarına karşı sesleri nedeniyle caydırıcı olduğu için satın alındığını söyledi. Bozkurt, "Müvekkillere ve birlikte çalıştığı meslektaşlarına, havuz medyası tarafından 'çözüm sürecini bozmaya çalışmak’ iftirası atılmaktadır. Böylece müvekkillere suç isnadında bulunularak bölge halkı provake edilmektedir." dedi.

Hakkari'nin Keklikpınar Mahallesi'nde 15 Ocak 2015'te zırhlı bir araçtan yol kenarına patlayıcı torpil attığı gerekçesiyle araç içinde bulunan 1 komiser ile 2 polis memurunun görevden alınması sonrası, polislerin avukatları yazılı açılama yaptı. Yol kenarına patlayıcı madde atılmasının yalan olduğunu iddia eden polislerin avukatı Mehmet Reşat Bozkurt, torpillerin suç teşkil etmediğini söyledi. Olay gecesi Hakkari'de kar yağışı olduğu ve sokaklarda araç ve vatandaş bulunmadığını belirten Avukat Bozkurt, "Haber ve iddialar daha önce farklı illerde sahnelenen 'Paralel polis süreci bozmaya yönelik provokasyon peşinde' algısını oluşturmaya yönelik mizansenden başka bir şey değildir. Bu torpiller müvekkiller tarafından, polis noktaları ile araçlarına yönelik molotof ve havai fişekli saldırılarda sesi sayesinde caydırıcı olabileceği düşünülerek olaydan bir hafta önce satın alınmış ve hiç kullanılmamıştır. İddia edildiği gibi yol kenarı ya da başka bir noktaya asla patlayıcı madde atma gibi bir eylem gerçekleşmemiştir. Mobese kamera görüntüleri incelendiğinde böylesi bir olayın yaşanmadığı ve uydurmadan ibaret olduğu anlaşılmıştır. Bundan dolayı haberde geçen 'Kalabalığın üzerine bomba yağdırdılar' iddiası tamamen iftiradan ibarettir. Zira iddia edilen olay nedeniyle şikayetçi bulunmadığı gibi herhangi bir yaralı da bulunmamaktadır. Bundan dolayı haberde geçen ‘’kalabalığın üzerine bomba yağdırdılar’’ iddiası tamamen iftiradan ibarettir. Zira iddia edilen olay nedeniyle şikayetçi bulunmadığı gibi herhangi bir yaralı da bulunmamaktadır. Hatta yöre halkı bu iddiayı iktidara yakın havuz medyasından öğrenmiştir.” ifadelerini kullandı.

"ÇÖZÜM SÜRECİNİ BOZMAYA ÇALIŞMA’ İFTİRASI ATILIYOR"

"Müvekkilleri hakkında düzenlenen düzmece tutanak olaya karıştığı iddia edilen müvekkillerin hiç birine gösterilmediği gibi imza da attırılmamıştır." diyen Bozkurt açıklamasına şöyle devam etti: “Hal böyle iken polis tarafından ‘’makul şüphe’’ bahanesi ile her yurttaş hakkında düzmece tutanak tutmanın kapısı aralanmak istenmektedir. Ayrıca olay gecesi iddia edilen ‘’vahim durum’’ neden il emniyet müdürü adına görev yapan günün nöbetçi müdürüne iletilmemiş ve tutanağa imza atılmamıştır. Müvekkillere ve birlikte çalıştığı meslektaşlarına, havuz medyası tarafından ‘’çözüm sürecini bozmaya çalışmak’’ iftirası atılmaktadır. Böylece müvekkillere suç isnadında bulunularak bölge halkı provake edilmektedir. Müvekkillerin, Hakkâri İstihbarat Şube Müdürlüğü'nden çıkartılmaları üzerine valilik ve il emniyet müdürlüğü aleyhine dava açmalarından dolayı, kendilerinden intikam alınmaktadır.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın olayı araştırmadan açıklama yaptığını savunan Avukat Bozkurt, "Tarafsız olması gereken Cumhurbaşkanlığı makamının, anılan iftiranın doğruluğunu araştırmadan sanki gerçekmiş gibi açıklamada bulunması ve nefret söylemini bu olay üzerinden devam ettirmesi hukuk devleti ve vicdani ölçülerle bağdaşmamaktadır. Açılımı bitirmek istediği anlaşılan hükümet 'Paralel polis provokasyon peşinde' yalanının arkasına saklanmaktadır. Haberi hazırlayan iftira ekibi ve bu iftirayı haberleştiren tüm haber sitelerinden davacı olacağımızı ve bu konu hakkında Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunacağız." dedi.