Sarıyer’de çıkan bir yangına müdahale eden ekibe yardıma giden itfaiye aracı, virajı alamayarak takla attı. Ters dönen araçta bulunan 4 itfaiyeci yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralıların durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Kaza 10.45 sıralarında Maden Mahallesi Kilyos Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre Kilyos Caddesi üzerinde bir yangına müdahale eden Sarıyer grubuna ait itfaiye ekibine yardıma giden Maden grubuna ait 34 ARK 16 plakalı su tankı, virajı alamayarak takla attı. Orta refüje çarparak ters dönen araçta bulunan itfaiye erleri M.Ö, M.Ş, A.A ve V.Ç yaralandı. Çevredeki vatandaşların yardımıyla araçtan çıkarılan yaralılar, olay yerine çağırılan ambulanslarla Sarıyer Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralıların durumunun iyi olduğu öğrenildi. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, şerit çekerek yolu trafiğe kapattı.

Kazayı görerek duran ve yardım eden taksi şoförü Taylan Şık, “Restoranda yangın çıkmış oraya takviyeye gidiyormuş. Ordan süratli geldi virajı alamadı tanker bir anda devrilmeye başladı. İki kişi yaralı var 2 kişi de müşahede altına aldılar burada. Ölü falan yok çok şükür.” dedi.

Aracı kaldırmak için olay yerine vinç çağırılırken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.