Görme engelli 20 yaşındaki C.A.'nın, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden Adana Valiliği eski Özel Kalem Müdürü V.S.'ye (39) ‘hakaret’ ettiği iddiasıyla açılan davaya başlandı. 6 aydan, 2 yılla kadar hapis veya adli para cezası talebiyle Adana 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan tutuksuz sanık C.A., suçlamaları kabul etmedi.

Savunmasında V.S.’yi tanıdığını ve onun daha önce kendisine temin ettiği bilgisayarı kullandığını belirten C.A., “Twitter atıyordum. Daha sonra o beni çalışmakta olduğum gazeteden çıkarttırdı.Demek ki, şifremi kaydetmiş. Hesabıma oradan girerek, benim adıma kendisini suçlayan, hakaret eden twieetler atmış. Sonra hakkımda şikayette bulunmuş. Bahsi geçen Twitter hesabı bana aittir. Ancak ben o tweetleri atmadım. Suçsuzum, beraatımı istiyorum.” dedi.

V.S.’nin avukatı ise C.A.’ın savunmasına katılmadıklarını belirterek, kendisinden şikâyetçi olduklarını bildirdi. Mahkeme başkanı, “Dosya içerisinde sanığın tweet örneklerinde eklenmek suretiyle bu tweetlerin hangi bilgisayar kullanılarak gerçekleştirildiği (IP) adına kayıtlı olduğu öncesi ve sonrasında başkaları tarafından kullanılıp kullanılmadığı hususlarının incelenerek rapor hazırlanması için Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlar Şube Müdürlüğü’ne yazı yazılmasına; mahkemeye gelmeyen V.S.’nin zorla getirilmesine” karar verip duruşmayı erteledi.