Konya'da geçtiğimiz cuma günü yapılan operasyonda gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 17 kişinin yakınları, destek vermek için Konya Adliyesi'ne geldi. Aileler, yakınlarının vatanı korumak adına hırsız ve mafyalarla mücadele ettikleri için gözaltına alındıklarını söyledi.

İhaleye fesat karıştırmaktan 170 yıl hapse mahkûm olan Okyanus Şirketler Grubu Başkanı Nusret Argun’un şikayeti üzerine Konya'da başlatılan operasyonda gözaltına alınan 43 kişiden 26’sı serbest bırakıldı. 17 kişinin ise adliyeye sevk edilerek savcılıkta ifadeleri alınmaya başlandı.

Daha önce Konya Emniyeti KOM şubede görev yapan polislerden Cafer Taşkıran'ın eşi Nimet Taşkıran, eşinin bugüne kadar hiçbir yanlışı olmadığını, eşi ve arkadaşlarının Allah yolunda dürüst bir şekilde görev yaptığı için gözaltına alındığını ifade etti. Taşkıran, "Haraç almadıkları için, hırsızlık yapmadıkları için aldılar. Bu yapılanlar bizlere reva değil. Devlet, dürüst memurlarına böyle yaptığı için utansın. 17 Aralık'tan sonra Türkiye karıştı, dürüst polisler, dürüst müdürler içeriye alındı. Devlet utansın diyorum. Biz eşimin yanındayız. Rabb'imin adaleti büyük. Onlar inşallah hayırlısıyla çıkacaklar. Türkiye'de adalet kalmadı, adaletine güvenimiz kalmadı, biz Allah'ın adaletine güveniyoruz." dedi.

'VATANI KORUDUKLARI İÇİN CEZALANDIRILIYORLAR'

Tetikcan'ın bir yakını ise, şunları söyledi: "Görevini layıkıyla yapıyordu. Allah'ım feraha çıkarsın cümlesini. Vatanı bölmedikleri için, korudukları için bunları yaşıyorlar. Askeri, polisi öldüren teröristlerden vatanı korudukları için cezalandırılıyorlar. Allah hepsine yardımcı olsun. Bizim Allah'ımız var, Resul'ümüz var. Onları en kısa zamanda kurtaracak inşallah. Rabb'im büyük, mevlam büyük."

'HİÇBİR SUÇLARI YOK, ALLAH BİLİYOR'

Gözaltına alınan polislerden birinin annesi olduğunu ifade eden bir kadın ise şunları söyledi: "Allah biliyor, hiçbir suçları yok. Benim oğluma her türlü hizmeti yaptırdılar, vatanı milleti bekleyen polisi, polise tutuklattılar. Allah zulme uğrayanları kurtarsın. Oğlum sicili temiz, birçok ödül aldılar, ben cahil bir kadınım, onlar daha iyi bilir oğlumu."

POLİS KIZI: 20 BİN POLİSİ ALSALAR DA BAŞIMIZ EĞİLMEYECEK

Gözaltına alınan polislerden Mehmet Özmen'in kızı, babasının Nusret Argun'un iftirası nedeniyle gözaltına alındığını söyleyerek şunları söyledi: "Babamı 'Paralel' iftirasıyla aldılar ama Nusret Argun denilen kişinin attığı iftira sonucu içerde. Nusret Argun, Saraya başı eğik girdi, bizim yakınlarımız adliyeye başı dik girdiler. Suçlunun kim olduğu bu iki resim arasındaki farktan görülebilir. İçeriye 20 tane değil, 20 bin tane böyle polis alsalar yine de bu ülkeyi yıkamazlar, bizim başımızı eğemezler. Biz her zaman babamızın arkasındayız, polislerin arkasındayız. Bizi hiçbir zaman yıldıramayacaklar."

POLİS BABASI: OĞLUMU BAŞARILARINDAN DOLAYI ALDILAR

Gözaltındaki polislerden birinin babası olduğunu ifade eden kişi de şunları söyledi: "Paralel' davası diye bir şey çıkarıp herkesi içeri aldılar. Biz böyle bir şeyi hazmedemiyoruz, kabul edemiyoruz. Bu polisler, Konya'daki mafyaları, çeteleri bitirdiler. Benim bildiğim kadarıyla, bu başarılarından dolayı içeri aldılar. Bir suç söyledikleri yok. Allah hepsinin yardımcısı olsun."