Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak, Gülnar ilçesine bağlı Koçaşlı Mahallesi'nde dün meydana gelen orman yangını ile ilgili meclis araştırması açılmasını talep etti.

Çamak, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunduğu dilekçesinde, pazar günü Gülnar ilçesi Büyükeceli ve Koçaşlı mahalleleri arasındaki ormanlık alanda, belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın sonrası, güvenlik gerekçesiyle 200 nüfuslu Koçaşlı Mahallesi'nin boşaltıldığını hatırlattı. Aşırı sıcaklık ve nem oranı düşüklüğü nedeniyle yangın tehlikesi uyarılarına rağmen yangına müdahaleye hazırlıklı olunmadığını öne süren Çamak, yangınlara en etkin müdahale aracı olan yangın helikopterlerinin yakıt sıkıntısı yaşadığı, müdahaleye gelen arazöz hortumlarının patlak olduğu, teknik ekibin bölgeyi tanımadığı, yeterli bilgiye sahip olmadığının iddia edildiğini kaydetti.

Bu iddialar arasında en çarpıcı olanının ise yangın söndürme araçlarının yangının bulunduğu alana gelmesi gerektiği halde nükleer santral inşaatı alanını koruma çalışmaları içine girdiğinin görüldüğünü anlatan Çamak dilekçesinde şu görüşlere yer verdi: "Bu durumu köylü fark ederek Antalya-Mersin karayolu üzerinde yaptıkları eylem sonucunda yangın ekibi yönünü yangın alanına çevirmek durumunda kalmıştır.
Köylülerin yangına müdahale için cansiperane girişimlerine karşın mülki amirlerin umursamaz tavırlar içinde oldukları, vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandığı ifade edilmektedir. Çıkan yangınla ilgili belirsizliklerin araştırılması amacıyla Anayasa’nın 98, İçtüzüğün 104 ve 105 inci maddeleri gereğince meclis araştırması açılmasını arz ederiz."