Bahçelievler’de asfalt çalışması sırasında otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden taşeron işçilerden Yasin Özer, son yolculuğuna uğurlandı. Özer’in acılı yakınları, taşeron firmanın gündüz çalıştırdığı işçileri başka bir taşeron firmaya gece vardiyasına gönderdiğini öne sürdü.

Yasin Özer’in cenazesi Sultangazi Merkez Camii’ne getirildi. Özer’i son yolculuğuna yakınları, komşuları ve iş arkadaşları uğurladı. Yasin Özer’in cenazesi, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından defnedilmek üzere Sultançiftliği Yayla Mezarlığı’na götürüldü.

Cenaze namazının ardından basın mensuplarına konuşan Özer’in yakını Yasin Taylan, önlem alınmamasından yakındı. Taylan, “Gece saat 01.30’da olan olaydan sabah saat 08.00'da ailesinin haberi oldu. Cenaze hastaneden Adli Tıp'a getiriliyor. Biz hastaneye gittik. Şantiye şefi gelmiş. Şantiye şefi önlem alındığını söyledi. Duba falan konulmuş, ışıklandırmalar falan konulmuş. Yalnız kurtarma esnasındaki görüntülerde 3 tane basit duba gözüküyor. Onların söylediği gibi 100 metreye kadar önlem aldık diye bir şey yok. Çalışanların ön tarafında ve arka tarafında araç olması gerektiği yerde sadece ön tarafında harç dökme aracı varmış. Arka tarafında herhangi bir önlem yok. O net gözüküyor." ifadelerini kullandı.

Özer’in çalıştığı taşeron firmanın gündüz çalıştırdığı işçileri başka bir taşeron firmaya gece vardiyasına gönderdiğini söyleyen Taylan, "Rahmetlinin telefonu şu an kayıp. Kişisel eşyaları ailesine verilmesi gerekirken şantiye şefi alıyor. Karakolda bilgi vermiyor. Şu anda sanıyorum olayı örtbas etme durumları var, bu kolay olmayacak. Aynı zamanda taşeron işçisi ve şöyle bir söylenti var net olmamakla birlikte; buradaki taşeron firma gündüz çalışan elemanlarını başka bir taşeron firmaya gece vardiyasına gönderildiği söyleniyor. Burada da bir çelişki var tabi, avukatlar bunu araştıracak. Şu ana kadar gelip görüşen kimse olmadı, şantiye şefinden hariç. Büyükşehir belediyesinden bir şey gelmedi sadece İSFALT açıklama yapmış bizim işçimiz değil diye.” şeklinde konuştu.

Yasin Özer’in kardeşi Coşkun Özer ise, “Olayın peşini bırakmayacağız, hakkımızı arayacağız. Çalışma şartları ağırdı. Günde 3-4 saat çalışıyordu ama güvencesi yoktu. İşte görüyorsunuz arabanın biri geldi vurdu gitti. Büyükşehir Belediyesi bu işçileri kadrolu olarak çalıştırmalıydı." eleştirisinde bulundu.