Güney Koreli gazeteciler, ülkelerinde Türkiye'yi tanıtmak için Antalya, Burdur ve Isparta illerinin tarihi, kültürel, eko, doğal güzellik ve arkeolojik varlıklarını fotoğrafladı. Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğinde Güney Kore'nin yüksek tirajlı gazete ile turizm dergilerinin baş editörleri ile fotoğrafçılarına batı Akdeniz’i tanıttı.

Güney Koreli gazeteciler, Antalya, Burdur ve Isparta’daki antik kentler, tarihi, doğal güzellikler, yöresel lezzetlerine, misafirperverliğe hayran kaldı. Antalya, Isparta ve Burdur’un da kültür, eko ve inanç turizmi değerlerinin Güney Kore medyasında yer alıp tanıtılmasını hedefleyen BAKA’nın sektörün aktörleriyle işbirliğinde gerçekleştirdiği tanıtım turu programına Güney Kore'nin yüksek trajlı gazetelerinin foto muhabirleri katıldı.

Fotoğraflama çalışmasına günlük tirajları 600 bin ile 1 milyon arasındaki ülke genelinde yayınlanan gazeteler KoreaEconomic Daily’den Byeong-IlCHOI, TheKyunghyangShinmun’danJung-In YOO, KukminIlbo’danHo-CheolNAM,TheHeraldBusiness’danYeong-HunHAM, 300 bin tirajlı yerel gazete BusanIlbo’danSun-HyeongJEONG ile dergiler 100 bin tirajlı Golf Magazine’denDong-CheolJUNG, seyahat dergileri 124 bin tirajlı TheTravellers’danHa-YeonYEO ile Ji-HyunBAEK, 60 bin tirajlı Bar &Dining’denJung-EunPARK ile Eun-JuKIM ve 50 bin tirajlı Travie’danYong-InYun ile Da-HaeLee yer aldı.

Güney Koreli gazeteci Yong-In Yun, "Gördüğümüz güzellikler bizi çok etkiledi ve çoğu zaman acıktığımız farkına bile varamadık. Her yerde yüzlerce kare fotoğraf çektik. Tarihi, antik kentleri, doğayı ve yöresel tatlar ile misafirperverliğinizi okurlarımızla paylaşacağız." dedi.

Batı Akdeniz kıyılarında yoğunlaşmış turizm faaliyetlerinin yıla ve bölge içlerine yayılması hedefiyle alternatif turizm çalışmalarını sürdüren BAKA¸ Güney Koreli turistlere yönelik tanıtım turu (Fam Trip) programı gerçekleştirdi.

Güney Kore’den yüksek tirajlı gazete ile turizm dergilerden 9 editör ve 3 foto muhabirinden oluşan 12 kişilik grup, BAKA uzmanları ile tercümanın eşliğinde 4 günlük program boyunca Antalya, Isparta ile Burdur’un turizm değerlerini yerinde gördü, kendi dilleriyle bilgilendirildi.
Side, Aspendos, Myra ve Sagalassos antik kentleri, Noel Baba Kilisesi’ni, tarihi Kaleiçi’ni, Antalya Müzesi ile Isparta halıları ve kültüründen örneklerin bulunduğu Prof.Dr. Turan Yazgan Etnografya Müzesi’ni gezerek bilgilenen Güney Koreliler, sürekli not alırken bol bol fotoğraf çekti. Tüm antik kentlerdeki yapıların, tarihlerinin ve müzelerdeki eserlerin hikayelerini büyük dikkatle dinleyip fotoğraflayan konuk heyet üyeleri, doğal güzelliklerin manzaralarını, teleferikle çıktıkları Tahtalı Zirvesi ile Antalya’nın, Üçağız Kekova’daki yat turuyla Theimiussa antik kenti kalıntıları ile iç içe olan köyü kaleyi ve Eğirdir Seyir Tepesi’nden de 7 renge bürünen gölü fotoğrafladı.

Türk kahvesi, Türk mutfağından örnekleri, teknelerini boyayan balıkçıları, yoldaki keçi sürülerini, yörük çadırı ve yaşlı dedeyi de bol bol fotoğraflayan Güney Koreli grup, göl manzarasını paylaştıkları gençlerle birlikte poz da verdi.

İstanbul’da yaşayan ve heyete tercümanlık yapan Türkiye-Kore Ticaret ve Kültür İletişim Danışmanı Can Park, "Ben de ilk kez geldim. Benim gibi Güney Koreli konuklarımız da bölgeyi çok beğendi ve çok etkilendiklerini söylüyor. Kendilerinin yorumlarını aktarıyorum; Gördüğümüz güzellikler karşısında heyecanlandık, hayran kaldık ve güzellikler bizi çok etkiledi. Gezerken çoğu zaman acıktığımızın da farkına bile varamadık, unutturacak güzellikler gördük. Her yerde yüzlerce kare fotoğraf çektik. Harika yerler. Misafirperverliğiniz, bölge insanı ve samimiyetiniz etkileyici. Tarihi, antik kentleri, doğayı ve yöresel tatlar ile misafirperverliğinizi okurlarımızla paylaşmaktan mutluluk duyacağız." ifadesini kullandı.