30 Mart yerel seçimlerinde sandıklara sahip çıkarak, AK Parti’ye karşı üstünlük gösterip seçimleri kazanan MHP’li Gaziantep Oğuzeli Beleyesi, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde Milliyetçi Hareket Partisi’ne ait tek belediye olma özelliğine sahip. 7 Haziran seçimleri öncesi uyarılarda bulunan Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, kedilerin trafolara girmesiyle elektriklerin gitmesin hakkında (gülerek) ‘kedilerin bir suçu yok’ diyerek, “Kediler masum hayvanlar. İnsanların her şeyden önce kendi hür iradelerine sahip çıkmaları lazım. Sandığa giren oyun girdiği şekilde çıkması lazım. Tek oyumuzun çalınmasına izin vermedik. Oyumuz yenilseydi kazanamazdık. Her sandığın başında en az 5 kişi olması gerekiyor.” dedi.

2014 seçimlerinde AK Parti’nin Gaziantep’te tek kazanamadığı belediye olan Oğuzeli Belediyesi aynı zamanda da bölgenin tek MHP’li belediyesi olma özelliğini taşıyor. Bu özelliğin bilincinde olan Oğuzeli Belediye yetkilileri, göreve geldikleri bir yılı aşkın süredir yaptıkları projelerle farkındalık oluşturmaya devam ediyor. Seçimi 660 oy farkla kazanan MHP’li Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, hilelere karşı muhalefeti uyardı. Başkan Kılıç, 16 bin 800 seçmenin 111 sandıkta oy kullandığı ilçede seçimi, sandığa sahip çıkarak kazandıklarını vurguladı. 7 Haziran seçimleri öncesi sandık güvenliği noktasında nelere dikkat edilmesi gerektiğini paylaşan Kılıç, sandık görevlilerine ve seçmenlere uyarılarda bulundu.

'KEDİLER MASUM HAYVANLAR, ONLARIN SUÇU YOK'

30 Mart seçimlerinde, yaklaşık 35 ilde oy sayımı sürerken elektrikler kesilmiş, seçimin güvenilirliğine dair soru işaretleri oluşmuştu. Enerji Bakanı Taner Yıldız kesintilerin nedenini ‘trafolara kedi girdiği için elektrikler kesildi’ olarak açıklamıştı. Oğuzeli Belediye Başkanı, “Kedilerin bir suçu yok. Kediler masum hayvanlar” diyerek, insanların her şeyden önce kendi hür iradelerine sahip çıkması gerektiğini vurguladı. Her oyun hayati önem taşıdığını belirten Başkan Kılıç, “Herkes üzerine düşen görevi yerine getirdiğinde bu tür sorunlar yaşanmaz. Sadece oy vermekle de yetmiyor. Sandığa giren oyun, girdiği şekilde çıkması lazım. Bizim arkadaşlarımız o noktada üzerlerine düşeni yaptı. Tek oyumuzun çalınmasına izin vermedik. Oyumuz yenilseydi kazanamazdık. Sandığın başında bekleyen görevli kadar, sandığın etrafındaki kişiler de önem arz ediyor. Her sandığın başında en az 5 kişi olması gerekiyor.” diye konuştu.

'SONUÇLAR ALINANA KADAR SEÇİM KURULUNDAN AYRILMADIM'

Sandık başındaki güvenlik kadar, seçim kurulunda da gerekli önlemlerin alınması gerektiğine değinen Kılıç, “Sandık başındaki arkadaşları uyararak, sandık tutanağını istedik. Sonuçlar alınana kadar seçim kurulundaydım.” açıklamasında bulundu.

'MECLİS ÜYELERİNDE 2 KONTENJANI KAYBETTİK, İTİRAZ EDEREK TEKRAR KAZANDIK'

Türkiye’deki seçimleri kemikleşmiş oyların değil, seçimlerin sonucunu siyasetsiz seçmenlerin belirlediğini dile getiren Kılıç, belediye meclis üyeliği oylarının sayılırken kaybettikleri 2 kontenjanı nasıl kazandıklarını anlattı: “Belediye meclis üyelerinin oy sayımında 2 kontenjanı kaybettik. İtiraz edip, bazı sandıkların yeniden sayılmasını istedik. Belediye başkanlığında çok oy aldığımız ama belediye meclis üyelerinde az oy aldığımız 11 sandığa itiraz ettik. Oradaki oylar tekrar sayılınca 2 kontenjanı tekrar kazandık.”

“7 Haziran’da tekrar bir elektrik kesintisinin olacağı iddia ediliyor diyen” diyen Kılıç, “İnşallah yine öyle bir şey yaşanmaz. Tekrar elektrik kesintisinin yaşanması durumunda herkes tutanağına sahip çıkarsa oyların çalınmasının önüne geçilir. Atılan her oy size emanettir.” ifadelerine yer verdi.