Bitlis’in Güroymak ilçesi Kaymakamı Çağlayan Kaya, “Meslek hayatım boyunca hiçbir haksızlığa boyun eğmedim, bundan sonra da kimseye karşı eğilip bükülmeyeceğim. Ancak zaman zaman bazı kişilerin yaptığı çirkin yakıştırmalar bize zaman kaybettirdi. Bu nedenle şahsımdan çok bu ilçenin vakit kaybetmesine neden olan bu şahıslara ve menfaatperestlere hakkımı helal etmiyorum” dedi.

Son Kaymakamlar kararnamesi ile yaklaşık iki yıldır görev yaptığı Bitlis’in Güroymak ilçe kaymakamlığından Adıyaman Besni ilçe kaymakamlığına atanan Çağlayan Kaya, düzenlediği veda yemeğinde sitem dolu bir konuşma yaptı.

Meslek hayatı boyunca hep inandığı doğruları savunduğunu kaydeden Kaya, "Ancak bu doğruları savunurken, bir elin parmağını geçmeyen menfaatperestler tarafından zaman zaman iftiralara, çirkin ithamlara ve aleni yalanlara maruz kaldım. Çünkü biz sadece halkımıza hizmeti amaç edinmişken, bazıları kendilerine hizmet edilmesini istedi. Biz kamu menfaati, vatandaş menfaati dedikçe birileri şahsi çıkar dedi. Aldığımız devlet terbiyesi bizlere yetim malını korumayı, adalet ve hakkaniyeti gözetmeyi, doğruluktan ayrılmamayı öğrettiğinden bu tarz kötü amaç besleyenlere prim vermedik. Onlar da kendilerine yakışanı yaptı, aciz ve zavallı insan tipinin yaptığı en kolay yol olan iftira ve yalana başvurarak kendini aklayacaklarını zannetti. Meslek hayatım boyunca hiçbir haksızlığa boyun eğmedim ve bundan sonrada kimseye karşı eğilip bükülmeyeceğim. Ancak zaman zaman bazı kişilerin yaptığı çirkin yakıştırmalar bize zaman kaybettirdi. Bu nedenle şahsımdan çok bu ilçenin vakit kaybetmesine neden olan bu şahıslara hakkımı helal etmiyorum. Siz değerli dostlarımdan en büyük isteğim; bu ilçenin geleceğini, çocuklarınızın ve torunlarınızın geleceğini sahiplenin. Bu ilçenin menfaati herkesin üzerindedir. Zor olan ölümden kaçınmak değil, bundan daha çok zor olan kötülükten kaçınabilmektir” diye konuştu.

Kaymakam Kaya, veda konuşmasının ardından misafirleriyle tek tek vedalaştı. Düzenlenen veda yemeğine Güroymak ilçe protokolü, kamu kurum amirleri ve ilçe halkı katıldı.