PKK’lı teröristler tarafından dün gece saatlerinde el yapımı patlayıcıyla patlatılan Güroymak-Muş D-300 karayolundaki patlamanın boyutu günün ilk ışığıyla birlikte ortaya çıktı. Büyük hasar gören karayolunda tadilat çalışması başlatıldı.

Bitlis’teki PKK’lıların son eylemi Muş-Güroymak D-300 karayoluna yapılan mayınlı saldırı oldu. Karayoluna el yapımı patlayıcı koyan PKK’lılar yolu havaya uçurdu. Gece bir süre yolda kimlik kontrolü de yapan teröristler, daha sonra yoldan geçen iki sivil aracı taradı. Olayda bir sivil yaralanırken, güvenlik güçlerinin olay yerine gelmesiyle PKK’ılar olay yerinden kaçarak uzaklaştı. Ormanlık alandan faydalanarak izlerini kaybetmeyi başaran PKK’lıların yakalanması için İHA’lardan alınan görüntülerle hava destekli operasyon başlatıldı.

Karayolları ekipleri tarafından yolda tadilat çalışması yapılmaya başlandı. Öte yandan patlamanın boyutu, gün ışığıyla birlikte ortaya çıkmış oldu. El yapımı patlayıcı ile patlatılan menfezde yaklaşık 3 metre derinliğinde çukur 15 metre genişliğinde ise hasar oluştuğu görüldü.

PKK’lılar tarafından 2011 yılında yine aynı menfeze konulan bomba Güroymak ilçesinde görevli 5’i polis 12 kişin hayatına mal olmuştu.