Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı (GYV) Başkanı Mustafa Yeşil, Kuzguncuk’taki vakıf binasının Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden 23 yıllığına kiralandığını söyledi. Yeşil, “Orayı yeniden tepeden tırnağa inşa etmek kaydıyla 23 yıllık bir kiralama sözleşmesi bilgilerde belgelerde mevcuttur. Zannediyorum Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne gidildiğinde belgeleri bulmanız mümkün.” dedi.

GYV Başkanı Mustafa Yeşil, vakfın Altunizade’deki merkezinde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bir gazetecinin Kuzguncuk’taki vakıf binası ile ilgili “İhaleyi kazanarak oturduğunuzu söylediniz ama vakıflar Genel Müdürlüğü böyle bir ihale olmadığını söyledi.” şeklindeki sorusuna Yeşil, “Şunu unutmayın ki bu ülkede hiç kimse hukuksuz bir şekilde, hele hele bundan 3 sene önceye kadar kimse hukuksuz bir şekilde hiç kimsenin yerini ne işgal edebilir ne oturabilirdi. Orası gerçekten dümdüz bir arazi olarak ihaleye veya teklife açıldığında ki biliyorsunuz Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı kamu yararı statüsünde bir vakıftır, bu tarz vakıfların belli projelerde öncelikli olduğunu ifade etmek gerekir, orasını yeniden tepeden tırnağa inşa etmek kaydıyla 23 yıllık bir kiralama sözleşmesi bilgilerde belgelerde mevcuttur. Zannediyorum Vakıflar Genel Müdürlüğü veya vakıflara gidildiğinde bunların belgelerini bulmanız mümkün. Bizde de onların belgeleri mevcut arzu ederseniz onları veririz bakarsınız. Yalnız şunu söyleyeyim; zaten böyle bir suç varsa suçu işleyen vakıflardır. Onu sormak lazım siz böyle bir suç işlemişseniz bunu nasıl vermişsiniz. Bu mümkün mü? Ve bu 5 yıl sonramı aklınıza geliyor diye sorarlar adama.” ifadelerini kullandı.

AYNI BASIN MENSUBUNUN HOCAEFENDİYLE İLGİLİ SORUSU DİKKAT ÇEKTİ

Aynı basın mensubunun “Onursal başkanınız Fethullah Gülen hiçbir malım yok dedi. Bugün vakfınızın boğaza nazır bir yerde sıfır bir yalıyı kullanması tezat değil mi?” şeklindeki sorusunu ise Yeşil, “Arkadaşlar bu nasıl bir sorudur? Sayın Gülen’in kendi ismine kayıtlı ifade ettiği hiçbir gayrimenkulü yoktur. Bu ilgili söylediğiniz yalı da vakıfların üzerine yani bu Gazeteciler ve Yazarların vakfı üzerine kayıtlı ve tamamen sosyal faaliyet ve kültürel faaliyet. Zaten o yalıyı maksadı dışında kullandığınızda suç işlemiş olursunuz. Orada şahsi bir mesken olarak kullanılmış olsa dediğiniz doğru. Ama orada şu anda ulusal ve uluslararası her türlü kültürel, sosyal aktiviteler yapılmakta orası tamamen yine millete hizmet eden bir kurum kuruluş olarak faaliyet göstermektedir.” şeklinde cevapladı.

MAHKEME KARARINA RAĞMEN BİNAYA SOKMADILAR

Hukuksuz şekilde ellerinden alınan Eyüp'teki Kara Süleyman Tekkesi’ni mahkemenin tekrar vakfa verdiğini söyleyen Yeşil, yetkililerin mahkeme kararına rağmen kendilerini tekkeye sokmadığını belirtti. Yeşil sözlerini şöyle sürdürdü: “Kara Süleyman Tekkesi diye meşhur bir Tekke 10 yıllığına kültürel faaliyetler özellikle bu dış yabancı insanlara Türk kültürü ve Sufi Kültürünü tanıtmak üzere bu maksatla matuf olarak kiralanmış yer. Belki onun haberi dikkatinizi çekmiştir. Maalesef hukuk dışı ve zorbaca bir yaklaşımla vakıf oradan tahliye edilmiştir. Ve mahkeme bununla alakalı kiracılık kararı tespitinden sonra vakfın oraya yerleştirilmesiyle alakalı icra müdürlüğündeki arkadaşların sokmasına rağmen vakıfların ilgili yetkilileri 20 kişi ile maalesef onuda söyleyeyim o ilgili Kara Süleyman Tekkesi’ni basmış ve arkadaşlarımız mahkeme kararını göstermelerine rağmen cebren onları oradan çıkartmışlardır. Çıkartmadan önce de ilgili 155’ten polisin çünkü bir hukuk ihlali söz konusu, bir mahkeme kararı ihlali söz konusu, polisin desteği talep edilmiş ama beklenen destek te maalesef bu konuda alınamamıştır. Bunları üzülerek söyleyeyim.”