Adalet konusunda anne baba da olsa herkese eşit mesafede yaklaşılması gerektiğinin altını çizen Hakim Karanfil, şöyle dedi: “Anne babamızın aleyhinde de olsa adaletten ayrılmayalım. Adil olalım. Kendi yakınımız hata veya kabahat işlediğinde savunmaya geçmemeli, günahına kılıf üretme telaşına girmemeliyiz.”

Paylaşımında Kur'an-ı Kerim’den ve Peygamberimizin sünnetinden de örnekler veren Hakim Karanfil, dedikodu ve ön yargının ne kadar kötü bir durum olduğunu vurguladı. Hakim Karanfil, “Dedikodu, gıybet, söz getirip götürme hastalığını terketme. Yüreğin yetiyorsa yüzüne söyle, değilse arkadan kardeşinin etini yeme çirkefliğine düşmeme. Ön yargılı olmama. Eskiler buna ‘suizan yani başkası hakkında kötü düşünme derlerdi’ Maalesef, bu da çok çirkin ve revaçta olan bir hastalık. İyi tanımadığımız insanlar hakkında önyargılı olup damgalama benim sevmediğim, dinimizin de bu konuda bizi uyardığı önemli bir hastalık.( Bkz. Hucurat suresi 6 vd. )” sözlerini kullandı.Bu bağlamda Ramazan ayının yüzü suyu hürmetine herkesi güzel ahlaklı olmaya davet eden Karanfil, “Sevgili peygamberimiz, ahirette terazide en ağır gelecek davranışın, özelliğin " güzel ahlak" olduğunu buyurmuşlardır.” dedi.

Hakim Karanfil, Eskişehir’de Sulh Ceza Hakimi iken, Sulh Ceza Mahkemelerinin usulsüz olduğu iddiasıyla iptali için Anayasa Mahkemesine başvurmuş ve bu süreçten kısa süre sonra da görevinden alınarak Zonguldak’a düz hakim olarak atanmıştı. Hakim Karanfil, Eskişehir’de Gezi Parkı eylemlerine yönelik özgürlük yanlısı ve yurt çocukları ile uyuşturucu kullanan çocuklar, kavga eden eşler, birbiriyle küs olan akraba ve komşulara yönelik verdiği insani kararlarla dikkat çekmişti.