Yurt çocukları, uyuşturucu alan gençler ve ifade özgürlükleri konusunda verdiği kararlarla kamuoyunda büyük beğeni toplayan Eskişehir eski Sulh Ceza Hakimi Kemal Karanfil, meslektaşlarına ve kolluk güçlerine; inanç, düşünce, kanaat hürriyetlerine karşı adil olmaları tavsiyesinde bulundu.
Hakim Karanfil, ‘adalet org.tr’ ve sosyal paylaşım sitesindeki adresinde meslektaşlarına ve kolluk güçlerine seslendi ve onlara tavsiyelerde bulundu.

Son dönemde bazı meslektaşlarının ve kolluk yetkilileri tarafından işlenen bazı suçların artışına dikkat çekti. Bu suçlardan inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engellemelerin dikkat çektiğini vurguladı. Bu suçların karşılığını TCK 115. maddesi ile karşılık veren Hakim Karanfil, “Madde 115 - (1) Cebir veya tehdit kullanarak, bir kimseyi dinî, siyasî, sosyal, felsefi inanç, düşünce ve kanaatlerini açıklamaya veya değiştirmeye zorlayan ya da bunları açıklamaktan, yaymaktan meneden kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.” sözlerine yer verdi.
Hakim Karanfil, dinî ibadet ve ayinlerin toplu olarak yapılmasının, cebir veya tehdit kullanılarak ya da hukuka aykırı başka bir davranışla engellenmesi hâlinde de ilgili engellemeyi yapan kişilerin yine yukarıdaki fıkraya göre, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacağını hatırlattı.