Hakkari merkezine bağlı Akçalı köyü halkı eski örf ve adetleri çerçevesinde bayramlaştı.
Bayram namazı kıldıktan sonra köy halkı birbirlerinin bayramını kutladı. Ardından kahvaltı için belirlenen evlere gidildi. Kahvaltıdan sonra mezarlık ziyareti yapıldı. Öğle yemeği de önceden belirlenen evlerde yenildi.

Köye sakinlerinden Serdar Aldıran, eski örf ve adetlerini bırakmadıklarını, birlik ve beraberlik içinde devam ettirdiklerini söyledi. Darısının bütün Türkiye'nin başına olmasını dileyen Aldıran, "Tüm Türkiye böyle bizim gibi birlik ve beraberlik içinde olsun, bayramlaşmayı böyle güzel bir şekilde teşvik etsin inşallah." dedi.

Aldıran, köyün bayramlaşma geleneği hakkında ise şunları söyledi: "Sabah bayram namazı kıldıktan sonra camide bütün köy halkı olarak birbirlerimizle bayramlaştık. Sonra kahvaltı için belirlenen evlere giderek kahvaltımızı yaptık. Mezarlığa giderek Kur'an-ı Kerim bilenlerimiz Yasin-i Şerif okuyup dua etti. Sonra da köyün tüm ev hanelerine giderek bayramlaştık. Öğle namazını kıldıktan sonra öğle yemeği için belirlenen evlere gittik. Öğle yemeğinden sonra köy dışında olan akrabalarımıza giderek bayramlarını kutladık."