Hakkari'de İl Emniyet Müdürlüğü'nün yaptığı operasyonlarda gözaltına alınan 3 kişiden ikisi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Tutuklanan zanlılar arasında PKK'nın dağ kadrosuna eleman götürdüğü iddia edilen kişilerin de bulunduğu bildirildi. Bu arada Yüksekova'da terör örgütünün şehir yapılanması kapsamında çeşitli eylemlere katılan 4'ü yaşı küçük 6 kişi gözaltına alındı.

Valiliğin konuyla ilgili açıklamasına göre Hakkâri İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince yapılan çalışmalarda; 23.07.2015 günü saat 15.15 sıralarında Depin Polis Kontrol noktasında durumundan şüphelenilerek durdurulan bir araçta yapılan denetimlerde terör örgütünün dağ kadrosuna eleman aktarımı yapan S.D. ve S.S.Ç. isimli şüpheli şahıslar ile terör örgütünün kırsal alanına aktarımı yapılan Z.Ç. isimli şahıs yakalandığı, Z.Ç. isimli şahsın ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldığı belirtilip şöyle denildi: "S.D ve S.S.Ç. isimli şüpheli şahıslar ise çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir."

Valilik açıklamasında dün saat 18.15 sıralarında Yüksekova İlçesinde terör örgütünün şehir yapılanmasında sorumlu düzeyde faaliyet yürüten, terör olaylarının planlanmasını ve uygulamasını organize eden ve hakkında yakalama kararı bulunan H.T. isimli şahsın Yüksekova İlçesi Kuruköy Caddesi üzerinde güvenlik güçlerince yakalanarak gözaltına alındığı belirtilip şu bilgiler verildi: "İlimiz merkezinde muhtelif yerlerde tanınmamak amacıyla yüzlerini kapatarak/maskeleyerek barikat kurarak ateş yakmak suretiyle yolu trafiğe kapatarak kimlik kontrolü yapma, kamu kurum/kuruluşları ait bina ve araçları yakma, güvenlik güçlerine ve araçlarına yönelik silahlı, el yapımı patlayıcı, molotof kokteylli, havai fişekli, taşlı-sopalı saldırı eylemlerine katıldıkları, eylemlerin öncesinde ve sonrasında olayları organize ettikleri, Şanlıurfa İli Suruç İlçesinde meydana gelen patlama olayı ile ilgili olarak 21-22.07.2015 günü ilimiz merkezinde meydana gelen toplumsal olaylara katıldıkları ve haklarında geçmiş tarihlerde İlimiz de meydana gelen olaylara karıştıkları tespit edilen bir yaşı büyük şahıs ve 4 yaşı küçük şahıs olmak üzere toplam 5 şahıs 25.07.2015 günü yakalanarak gözaltına alınmıştır. Bahse konu olaylarla ilgili adli tahkikat devam etmektedir."