Hakkari'de sabah erken saatlerinde çok sayıda Özel Harekat timi, aralarında belediye eş başkanlarının da bulunduğu DBP ve HDP’li siyasetçilerin evlerine operasyon düzenledi.

İki gün önce HDP ve DBP ilçe örgütleri ile mahalle meclisleri tarafında yapılan ve 'Devlet kurumlarını tanımıyoruz' açıklamasının ardından Hakkari Belediyesi Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu, Nurullah Çîftçî, HDP İl Eş Başkanı Rahmi Temel, ile DBP, HDP ve Hakkari Demokratik Toplum Meclisi yöneticilerinin evlerine baskın yapıldı. Belediye eş başkanları ve DBP, HDP eş başkanları evlerinde olmadıkları için gözaltına alınamadı. Gözaltına alınan siyasetçi olup olmadığı öğrenilemedi. Baskınlarda bazı kaset, mektup ve bilgisayarlara el konuldu.

Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, 'demokratik özerklik' ilanının ardından belediye eş başkanları, HDP, DBP eş başkanlarının evlerine operasyon düzenlediklerini, ancak başkanların evlerinde olmadığını belirtti. Emniyet yetkilileri operasyonda iki kişinin gözaltına alındığını söyledi.