Medya Etik Konseyi Başkanı Halit Esendir, Hürriyet gazetesi köşe yazarı Ahmet Hakan’a yapılan saldırıyı şiddetle kınadığını söyledi. Esendir açıklamasında, "Gazetecileri hedef gösteren, tehdit eden hastalıklı kaos ortamının bir an evvel bitirilmesi için ilgilileri göreve çağırıyoruz." dedi.

Hürriyet yazarı ve televizyon programcısı Ahmet Hakan’ın saldırıya uğramasına tepkiler devam ediyor. Olayı şiddetle kınadığını açıklayan Medya Etik Konseyi Başkanı Halit Esendir, şu ifadelere yer verdi:

"Basın kurumları ve gazeteciler için oluşturulan siyasi baskı ve kaos atmosferinin acı sonuçlarına gün geçmiyor ki bir yenisi daha eklenmesin. Son olarak Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan, dün gece evinin önüne geldiği sırada saldırıya uğradı. Koruması ve kendisi darp edildi. Ahmet Hakan’ın burnunda ve kaburgasında kırıklar tespit edildi.

Gazetecilere, yazarlara yapılan bireysel gibi görünün bu tür saldırılar öncelikle gazetecilik mesleğine, ardından da halkın haber alma özgürlüğe karşı yapılmış demektir. Halbuki her türlü baskı, saldırı, yıldırma ve korkutmalar gazetecilerin mesleğine olan bağlılığı arttırmakta, halkı bilgilendirme görevlerini daha özenle yapmaları yönünde kamçılamaktadır.

Basına, gazetecilik mesleğine ve sonuçta halkın haber alma özgürlüğüne karşı Ahmet Hakan’ın şahsında yapılan bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyorum. Meslektaşımıza geçmiş olsun diliyorum.

Diğer taraftan da gazetecileri hedef gösteren, tehdit eden hastalıklı kaos ortamının bir an evvel bitirilmesi için ilgilileri göreve çağırıyoruz. Bu gidiş hayra alamet değildir. Dünya nezdinde ülkemizde basın özgürlüğünün kalmadığını gösteren basın mensuplarına yönelik baskılara ve bu gibi şiddet uygulamalarına bir an önce son verilmelidir."