Hüseyin Muhammed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye ordusunda 5 yıl astsubay olarak görev yaptığını belirtti.

Esed'in, savaşın başlamasından itibaren halkı öldürmeleri için kendilerine baskı yaptığını ifade eden Muhammed, özellikle generallerin emrindeki askerlerin beyinlerini yıkamaya çalıştığını anlattı.

Komutanlarına uzun süre direndiğini aktaran Muhammed, yaklaşık 3 ay önce eşi ve 1 yaşındaki kızı ile Türkiye'ye sığındığını vurguladı.

Generallerin sürekli "halk bize başkaldırdı" şeklinde propaganda yaptığını söyleyen Muhammed, kendisinin verilen emirlere uymadığını kaydetti.

Muhammed, bir Müslümanın canına kıymanın kendisine yakışmadığını belirtti.

Halkına silah doğrultmamak için Türkiye'ye sığındığının altını çizen Muhammed, şöyle konuştu:

"Halk ayaklanmıştı ve özgürlük istiyordu. Bizden de halkın bu isteklerini durdurmamız isteniyordu. Suriyeli generaller 'elinizden geliyorsa öldürün bunları' diyordu. Bu söylenenlerden dolayı askerlik mesleğini bırakıp kaçan yüzlerce asker var. Halkın yanında olan askerler de keskin nişancılar tarafından öldürülüyordu. Aynı durumda bende olabilirdim."

Türkiye'yi "özgürlük limanı" olarak değerlendiren Muhammed, İran, Rusya ve Çin'in Esed'e güç verdiğini ileri sürdü.

Türkiye'nin büyük bir fedakarlık örneği gösterdiğini ifade eden Muhammed, "Özellikle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyoruz. Bizlere kucak açtılar, Müslümana sahip çıkmanın ne demek olduğu dünyanın gözü önünde gösterdiler. İyiki Başbakan Erdoğan bu ülkenin başında" dedi.

Kaynak:AA