Manisa’da, 8 aylık hamile eşi 22 yaşındaki Burcu Çapar'ı, 4 yaşındaki kızının gözleri önünde döverek öldürdüğü iddia edilen 23 yaşındaki Semih Çapar'ın, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talebiyle yargılandığı davada karar çıktı. Sanık Çapar, 'iyi hal'den dolayı müebbethapis cezaına çarptırıldı.

Manisa 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasına tutuklu sanık Semih Çapar hazır bulundurulurken öldürülen Burcu Çapar'ın babası Süleyman Akyol, annesi Fatma Akyol, sanığın avukatı Emin Uz ve Çapar ailesinin avukatı Mehmet Özyolcu katıldı. Kadın Cinayetlerini Önleyeceğiz Manisa Platformu ve Manisa Barosu Kadın Hakları Komisyonu üyeleri de duruşmayı izledi. Son savunmasını yapan sanık Çapar, önceki duruşmalarda olduğu gibi suçlamaları kabul etmeyerek, "Ben eşimi öldürmedim. Tek şahidim Allah'tır. Ben bu zamana kadar kanunsuz bir şey yapmadım, bundan sonra da yapmam. Benim düştüğüm bu noktaya Allah, düşmanımı bile düşürmesin.” dedi.

Son savunmalar alındıktan sonra mahkeme heyeti, karar için 10 dakika ara verdi. Ardından, hakkında 'hamile olduğunu bildiği eşini canavarca hisle veya kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasıyla dava açılan Semih Çapar'a, duruşmalardaki iyi hali dikkate alınarak ömür boyu hapis cezası verildi. Yaklaşık 13,5 aydır tutuklu olan Çapar, Manisa E Tipi Kapalı Cezaevi'ne götürüldü.

Davadan sonra Süleyman Akyol ve Fatma Akyol, adliye önünde Kadın Cinayetlerini Önleyeceğiz Manisa Platformu'nun basın açıklamasına katıldı. Semih Çapar’ın bugün kadar hep yalan söylediğini ileri süren baba Akyol, “Yalanlarına adalet kanmadı. Artık biraz da olsa neşeliyiz. Burcu kızımızın geride bıraktığı çocuğuna bakacağız ve yeniden hayat bulacağız. Çocuğumuzun kanı yerde kalmadı.” diye konuştu. Anne Akyol da, "Kızım artık rahat uyuyacak. Onun emaneti torumuz ise huzurlu bir şekilde büyüyecek. Adalet yerini buldu.” dedi.