Muş'un Hasköy ilçesinde hasta kurtarma çalışmasını görüntülemek isteyen gazeteciler, etkili kar yağışı nedeniyle mahsur kaldı. Yaklaşık 4 saat boyunca mahsur kalan gazeteciler, iş makineleriyle kurtarıldı.

Hasköy ilçesine bağlı Koğuktaş köyünde sekizinci çocuğuna hamile olan ve doğum sancıları artan Sema Kaygın'ın (33) akrabaları 112'yi arayarak ambulans istedi. Yoğun kar yağışı nedeniyle köy yolunun ulaşıma kapanması üzerine bölgeye İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından iş makineleri yönlendirildi. İş makineleri ve 112 ekipleri doğum hastasına güçlükle ulaştı.

Hasta kurtarma çalışması görüntülemek isteyen İhlas Haber Ajansı (İHA), Anadolu Ajansı (AA), TRT ve Cihan Haber Ajansı muhabirlerinin içerisinde bulunduğu araç da, Koğuktaş ile Koçköy köyleri arasında kara saplandı. Kendi imkanlarıyla araçlarını saplandıkları yerden çıkartamayan gazeteciler, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür'ü arayarak yardım isterken, mahsur kalan gazetecilerin yardımına ilk olarak Koğuktaş Köy Muhtarı Ebubekir Şengel geldi.

Koğuktaş köyünde yol açma çalışması yapan iş makineleri, gazetecileri kurtarmak için bölgeye hareket etti. Yaklaşık 4 saat boyunca mahsur kalan gazeteciler, iş makineleri tarafından kurtarıldı.

Gazetecilerle birlikte mahsur kalan Koğuktaş Köy Muhtar Ebubekir Şengel, "Bizde kadın doğum hastası vardı. Akşamdan beri gazetecilerimiz gelmeye çalıştılar ama kar dolayısıyla köyün yakınlarında mahsur kaldı. Şu anda ekipleri yola çıkmış ve buraya doğru geliyor" diye konuştu.

'BİR KIZ ÇOCUĞU DÜNYAYA GETİRDİ'

112 ve İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ekipleri tarafından Koğuktaş köyünden alınarak Muş Devlet Hastanesi'ne ulaştırılan Sema Kaygın, bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Anne ve bebeğin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Öte yandan etkili kar yağışı Muş şehir merkezinde ise adeta hayatı felç etti, ağaç dallarını kırdı.