Eskişehir'in Han İlçesi’nde 4 Nisan'daki kar yağışının ardından dün akşam saatlerinde itibaren başlayan yağan kar yağışı, 35 santimetreyi buldu. Han İlçe Belediye Başkanının aracı ise yoğun kar nedeniyle ilçeden Eskişehir’e bir toplantıya gelirken yolda mahsur kaldı. Başkanın aracı uzun uğraşlar sonucu vatandaşların yardımıyla kurtarıldı.

Han Belediyesi’nden alınan bilgiye göre, ilçede kar yağışı dün akşam saat 18:00 sularında başladığı ve gece etkisini giderek artırdı. Halen aralıklarla yağan kar yağışı ilçede ve çevresinde 35 santimetreyi bulduğu belirtildi. Belediyeden bir görevli, ilçedeki kar yağışı nedeniyle kapalı ekiplerin yol açma çalışmasını sürdürdüğünü ve kapalı her hangi bir yolun bulunmadığını kaydetti. Söz konusu yetkili 23 yıldır belediye görevli olduğunu ve bu zamana kadar Nisan ayında bir kar yağışı görmediğini anlattı.

BAŞKAN: YOLDA KAR YÜZÜNDEN MAHSUR KALDIM KARAYOLLARI NEREDE?

Bu arada, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, sosyal paylaşım sitesinden yaptığı açıklamada, “Nisan’da kar yağdı ilçemiz bu hale geldi.” yazısını yazarak, kar içinde çektirdiği fotoğrafları paylaştı. Ayrıca Başkan Şanlı ilçeden Eskişehir’e bir toplantıya gelirken makam aracıyla yolda kar nedeniyle şarampole kayarak mahsur kaldı. Başkan Şanlı'nın aracı vatandaşlar tarafından uzun uğraşlar sonucu itilerek yola çıkarılarak kurtarıldı. Şanlı facebook adresinden aracının mahsur kalma anını paylaşarak, “Han Belediye Başkanının aracı kar nedeniyle yolda mahsur kaldı. Karayollları nerede?” diye yazdı.

Bu arada, Han Eskişehir arasındaki yolda kar yüzünden bazı araçlar yolda kaldı.