Batman’da Hasankeyf ilçe kara yolunda sürücülerin aşırı hız yapması yoldan geçen hayvanlar için tehlike saçıyor. Yol boyunca araçların çarpması sonucu ölmüş olan köpek, tilki, tavşan, karga ve nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan vaşşak görmek mümkün.

Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Recep Kavuş Cihan Muhabirine yaptığı açıklamada, sürücülerin aşırı hız yapması ve bu hız sonucu hayvanların öldüğünü kaydetti.
Yol boyunca araçların çarptığı hayvan cesetlerini bulmanın zor olmadığını belirten Kavuş, "Hasankeyf’ten Batman’a doğru yola çıktığımızda çok fazla ölen hayvanı görüyoruz. Çevreciler olarak bunun kesinlikle yapılmasına karşıyız. Bu alan bu canlılar için de var sadece insanlar için değil. Sürücülerin dikkatli olması için defalarca uyarılarda bulunduk. Ancak uyarılarımız çok fazla dikkate alınmıyor." dedi.

Nesli tüneme tehlikesi ile karşı karşıya olan bir vaşağın da öldüğünü belirten Kavuş, "Bu hayvanlar bu alanda yaşar. Muhtemelen karşıdan karşıya geçmeye çalışırken araç çarpmış. Bu çok özel bir hayvan ve nesli tükeniyor. Bu durum tamamen dikkatsizlik yüzünden kaynaklanıyor. Yollarda hayvan katliamı yaşanıyor. Susayan hayvanlar Dicle Nehri'ne su içmeye giderken yoldan geçmek zorunda kalıyorlar. Geçerken de araçların çarpması sonucu ölüyorlar." diye konuştu.