Bursa’da Dörtçelik Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde görev yapan çocuk cerrahı Op. Dr. M. İ. A., bir hasta yakınının saldırısına uğradı. Ağır yaralanan doktor, 10 gün iş göremezlik raporu aldı.
Olay, önceki gün meydana geldi. Yeğenini muayeneye getiren bir kişi, muayene odasında doktorla bir süre tartıştı. Güvenlik tarafından dışarı çıkartılan şahıs, koridorda gizlenerek doktorun odasından çıkmasını bekledi. Her şeyden habersiz dışarı çıkan ve yürümeye başlayan doktor M.İ.A.’ya saldıran hasta yakını, yere düşürdüğü doktoru bir süre tekmeledi. Ağır yaralanan doktor M.İ.A., Çekirge Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada tedavisi yapılan M.İ.A., 10 gün iş göremezlik raporu aldı.
ERTÜRK: SORUN, SAĞLIKTA DÖNÜŞÜM PROGRAMIDIR
Türk Sağlık Sen ve Ses Bursa Şubesi ile birlikte hastane önünde basın açıklaması yapan Bursa Tabip Odası Genel Sekreteri Ercan Ertürk, yaşanan duruma tepki gösterdi. Sağlıkta dönüşüm programı uygulanmaya başladığından bu yana sağlıkta şiddetin gündemin ana konusu haline geldiğini dile getirdi.
Ertürk, şunları dile getirdi: “27 Ocak 2015 Salı günü bir meslektaşımız, görev yaptığı Dörtçelik Çocuk Hastanesi’nde bir hasta yakını tarafından darp edilmiş ve Çekirge Devlet Hastanesinde gözlem altına alınmıştır. Kışkırtılan sağlık tüketimi, nüfusundan fazla acil başvurusu, baktığın hasta kadar ücret alırsın sistemi (performans sistemi) ve hastane yöneticisi baskısı devam ettiği sürece bu ülkede sağlık alanında şiddet çözülemez. Sağlıkta şiddeti güvenlik önlemleri ve cezalarla önlemek mümkün değildir. Sorun iktidarın uygulamakta olduğu sağlıkta dönüşüm programıdır. Bu nedenle, nitelikli sağlık hizmeti sunumu için derhal sağlıkta dönüşüm programından vazgeçilmelidir. Hekimlerin ve sağlık çalışanlarının can, iş ve gelir güvenceleri sağlanmalıdır.
YILDIRIM: DOKTORUN SAĞLIK DURUMU İYİ
Hastane Başhekimi Uz. Dr. Erkan Yıldırım, yaşanan olaydan dolayı son derece üzgün olduklarını belirterek, “Sağlık çalışanlarına yapılan her türlü şiddeti kınıyoruz. Sağlık çalışanları 365 gün 24 saat kesintisiz hizmet vermekteler. Düne göre çok iyiyiz ve daha iyi olacağız. Bakın bu kadar hasta yoğunluğuna rağmen, bu kadar iş yoğunluğuna rağmen işimizi özveri ile yürütüyoruz. İster istemez bu tür kazalarla karşılaşabiliyoruz. Bu tür olayların, genel sekreterlik, bakanlık düzeyinde olsun sonuna kadar takipçisi olacağız.” diye konuştu.
Doktorun sağlık durumu hakkında da bilgi veren Yıldırım, “Doktor arkadaşımıza tıbbi müdahalesi yapıldı, bugün taburcu edildi. Evinde şuanda. Bir saat önce yanındaydık, kendisine moral verdik, destek verdik. Çok şükür şuanda sağlığı iyi.” ifadelerini kullandı.