Hatay'ın Erzin İlçesinde Devlet Hastanesi'nde gerçekleşen yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı. Hastane görevlileri, mahsur kalan hastaları kısa sürede sedyelerle bina dışına tahliye etmeyi başardı.

Erzin Devlet Hastanesinde tüm personele yangın ile ilgili bilgilendirme ve iş güvenliği eğitimi verildi. Tatbikatta yangın senaryo gereği dahiliye servisinde başladı. Görevlinin yangını telefonla başhekime ve diğer katlarda bulunan personele bildirmesiyle görevli hemşireler odalarda bulunan hastaları sedyelerle hızlı bir şekilde tahliye etti.

Gerçek bir yangın varmış gibi hareket eden hastane personelinin bilinçli davranması tatbikatı izleyen vatandaşlarda heyecan yaşattı. Uzman yangın eğitmeni Selim Güler’in talimatları doğrultusunda hastane personeli, olası bir yangında neler yapılması gerektiğini detaylıca öğrendi. Güler, yanmanın tanımı, şartları, çeşitleri, yangının tanımı, sınıfları ve söndürme yöntemleri konusunda detaylı bilgiler verirken baca, elektrik kontağı ve sigara gibi faktörlerin oluşturduğu risklere dikkat çekti.

Yangın eğitiminin ardından hastane bahçesinde kontrolü şekilde yakılan ateşe, hastane sivil savunma personeli yangın tüpüyle müdahale etti.