Bursa Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü'ne ait Atıcılar Olimpik Yüzme Havuzu'na atıldığı iddia edilen kimyasal madde sebebiyle 20'yi aşkın öğrenci zehirlendi.

Olay, sabah saat 11.30 sıralarında meydana geldi. Havuzda antrenman yapan yaklaşık 10 genç ile onlarca çocuk, bir anda ortaya çıkan ağır koku sebebiyle nefes almakta zorlandı.alamaz oldu. Halsizleşen ve öksüren çocuklar, görevliler tarafından hemen dışarı çıkartıldı. Olay yerine sevk edilen 4 ambulans kimyasal madde olduğu sanılan gazdan etkilenen 10 çocuğu hastaneye götürdü. Ambulanslarda maske yetmeyince birçok aile ise özel arabaları ile çocuklarını hastaneye yetiştirdi.

AİLELER TEPKİ GÖSTERDİ

Aileler, yetkililere tepki gösterdi. Çocuklarının zehirlendiğini ancak kimsenin kendileriyle ilgilenmediğini ifade eden veliler, tepkilerini şu sözlerle dile getirdi: “Çocuklarımız zehirlendi, buna bir çare bulsunlar, incelesinler. Ne olduğu belli değil deyip işin içinden çıkıyorlar. Bakın çocuğum astım hastası. Allah korudu. Havuza kimyasal madde karıştırmışlar. Biz veliler olarak şikayetçi olacağız, soruşturma açılmasını istiyoruz. İçerisi leş gibi kokudan giremiyoruz. Yetkili kimse yok. İçeride çamaşır suyu gibi ağır bir koku var. Burada küçük çocuklar vardı.”

Çocuğunun 6 aydır burada yüzdüğünü belirten bir baba, “Çocuğum giyinemiyordu, halsizdi, içeri girip yardım edeyim diyorum domuz muamelesi yapıyorlar, içeri almadılar bizi. Adi bunların hepsi, Allah’a şükür çocuğa bir şey olmadı, yoksa yıkardım burayı onların başına.” dedi.

AMBULANSLARDAKİ OKSİJEN MASKELERİ YETMEDİ

4 ambulans geldiğini ancak yetmediğini belirten bir anne ise şunları dile getirdi: “Oksijen maskesi yetişmedi. Herkes aldı çocuğunu kendi arabasıyla hastaneye götürdü. Çocuklar çırılçıplak dışarı çıktı, kızlar bile dışarıda giyinmek zorunda kaldılar, var mı böyle bir rezillik ya.”

Zehirlenen çocuklar ise nefes alamadıklarını söyleyerek, “Bir anda gaz kokusu ile dışarı çıktık. Baya kötü olduk. Biz 10 kişi antrenman yapıyorduk, bir sürü küçük çocuk da vardı. Bir anda oldu, çocukları hemen dışarı çıkardık. Burada ilk kez böyle bir şey oldu.” diye konuştu.

İlk belirlemelere göre, havuza atılan kimyasal madde dozunun aşıldığı, bu nedenle zehirlenme meydana geldiği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.