Seçime 6 gün kala, aralarında Bugün ve Millet gazeteleri ile Bugün ve Kanaltürk televizyonları ile radyosunun da bulunduğu İpek Koza Holding şirketlerine, Ankara 5. Sulh Ceza Hakimi Yunus Süer tarafından kayyum atanmasına her kesimden tepki yağıyor.

Marmara Sanayici ve İşadamları Derneği (MARSİAD) Genel Başkanı Bahri Odabaş, kayyuma sert tepki göstererek, "Son aylarda hayal bile edemeyeceğimiz hukuksuzluklarla, baskı ve ihanetlerle karşılaşıyoruz. Peki bir işadamı ve işadamlarını temsil eden bir kişi olarak soruyorum. Böyle bir ülkede içeriden veya dışarıdan hangi şirket üretim yapmaya ve istihdam sağlamaya cesaret edebilir? Bu yapılanlar bu ülkeye ve millete ihanettir." dedi.

'DEVLETİN POLİSİ, İSTİHBARATI, YARGISI, HUKUKSUZCA BU YANLIŞLARA KARŞI ÇIKANLARI CEZALANDIRMAYA, SUSTURMAYA, GÖZ DAĞI VERMEYE ÇALIŞIYOR'

Odabaş, yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: "17 Aralıkta başlayan baş döndürücü olayların ardı arkası kesilmiyor. Ülke kan gölüne dönmüşken yolsuzluklara bulaşanlar geri adım atıp iddiaların hesabını verip aklanmaya çalışacağı yerde bu yolsuzlukları ortaya çıkaranları ve gündemde tutanları susturmak ve yok etmek için akla hayale gelmeyen biçimde devletin polisini, istihbaratını, yargısını, maliyesini ve tüm güçlerini kullanarak devletin temeline dinamit koymaya devam ediyorlar. Devletin güvenlik güçleri yargı ve istihbaratı asıl işlerini bırakmış, (Ankara’nın göbeğinde teröristler 102 vatandaşımızı katlediyor, Güneydoğudan her gün şehit cenazeleri geliyor) devletin polisi, istihbaratı, yargısı hukuksuzca bu yanlışlara karşı çıkanları cezalandırmaya, susturmaya göz dağı vermeye çalışıyor. Bunlardan biri de Koza Holding, yayın kuruluşları, bu yanlışları halkın bilgisine sunduğu için malum kişileri rahatsız ediyor ve bu nedenle bence hiçbir gerekçe olmadan yıpratılmaya ve yok edilmeye çalışılıyor. Peki bir işadamı ve işadamlarını temsil eden bir kişi olarak soruyorum. Böyle bir ülkede içeriden veya dışarıdan hangi şirket üretim yapmaya ve istihdam sağlamaya cesaret edebilir? Bu yapılanlar bu ülkeye ve millete ihanettir. Bu hukuksuzluk ve baskıyı yapan ve yaptıranların derhal bu hukuksuzluk ve baskılara son vermeye davet ediyorum, aksi halde bedelini ağır öderler."