Ağrı’nın Balkaynak köyünde yoğun kar yağışı nedeniyle dağda mahsur kalan çobanlar köylüler tarafından kurtarıldı.

Alınan bilgiye göre, köyde geçimlerini hayvancılık yaparak sağlamaya çalışan vatandaşlar, sabah saatlerinde koyunları otlatmak için 3 çobanı dağa gönderdi. Dağda aniden bastıran kar ve tipi 3 çoban ile beraber 500 koyunun dağda mahsur kalmasına neden oldu. Durumu cep telefonu ile köy sakinlerine bildiren çobanlar köyden yardım istedi.

Köyden, çobanlar ve sürünün kurtarılması için 10 kişilik bir grup harekete geçti. Yoğun kar yağışı ve tipide 500 küçükbaş hayvanla mahsur kalan 3 çoban, yaklaşık 4 saatlik çalışma sonucu tekrar köye getirildi. Çobanlardan Yakup Kocabey, kar ve tipinin aniden bastırdığını belirterek, tipi nedeniyle yönlerini kaybettiklerini ifade etti.

Koyunların soğuk havadan dolayı olumsuz etkilendiğini belirten Kocabey, “Kar yağışı ve tipi çok fazlaydı. Eve dönmeye çalıştık ancak başarılı olmadık. Köyden destek istemek zorunda kaldık. Biz yönümüzü kaybettik. Tam baharı beklerken kış mevsimi geri geldi. Oldukça zor anlar yaşadık. Çünkü hem biz hem de koyunlar üşüdü. Köylülerin yardımıyla kurtulduk.”diye konuştu.