Antalya'da HDP binasına yürümek isteyen bir gruba polis tazyikli ve gazlı suyla müdahale etti. Çıkan olaylarda gözaltına alınanlar oldu.

Terör olaylarına tepki gösteren Antalyalılar, akşam saatlerinde Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. İstiklal Marşı okuyan, şehitler için dua okuyan ve saygı duruşunda bulunan binlerce kişi, ellerinde Türk bayrakları ile terör örgütü aleyhine sloganlar attı. Araçlarıyla oradan geçen bazı vatandaşlar, korna çalarak destek verdi. “HDP'yi basalım bayrağımızı asalım” sloganın ardından kalabalık, kapalı yoldan yürüyüşe geçti. HDP il binasına yürümek isteyen gruba polis müsaade etmedi. Çevik Kuvvet ekipleri, kapalı yolun girişini kapattı. Polisin engellemesinden kurtulan bir grup, HDP il binasının olduğu alana geldi. Bina çevresinde geniş güvenlik önlemleri alan polis göstericilerin parti binasına yaklaşmasına müsaade etmedi. “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganları atan gruptan bazıları, TOMA'nın üstüne çıkarak Türk bayrağı astı. Polis, göstericileri dağılmaları için uyardı. Uyarılar sonuç vermedi. Grup, polis barikatını aşmaya kalkınca müdahale geldi. TOMA'dan göstericilerin üzerine tazyikli ve gazlı su sıkıldı. Gazdan çok sayıda insan etkilendi. Bazı göstericiler yakındaki bir işyerine sığınmak istedi ancak çalışanlar izin vermedi. Polis, işyerinin kapatılması için uyarıda bulundu.

Kalabalık, kısa süre sonra yeniden aynı yerde toplandı. Polisin ikazları sonuç vermeyince MHP İl Başkanı Adnan Kaya ile birlikte TOMA'nın üstüne çıkan Ülkü Ocakları İl Başkanı Emrah Taşkın, kalabalığı dağılmaları konusuna uyardı. Ancak onun da konuşması sonuç vermedi. Dağılmayan göstericilere polis ikinci kez müdahalede bulundu. Polis bu kez, TOMA'dan sıkılan tazyikli suyun yanı sıra kalabalığa biber gazı da sıkıldı. Gazdan etkilenenler yardım istedi. Bazı göstericiler arasında kavga çıktı. Polis, bazı göstericileri gözaltına aldı.

HDP önündeki olaylar devam ediyor.