Halkların Demokratik Partisi (HDP), seçmenleri 'oy hırsızlığı ve sandık spekülasyonlarına' karşı uyardı. HDP Diyarbakır milletvekili adayları ile Demokratik Bölgeler Partisi Diyarbakır İl Eş Başkanı Hafize İpek ortak basın açıklama yaptı. Açıklamada, “Geliştirdiğimiz bir sistemle seçim sonuçları tek bir merkezde toplanacak, açıklanan sonuçlarla elimizdeki verilere arasında fark olup olmadığı araştırılacak, gerekli itiraz işlemleri gerçekleştirilecektir. Yüzlerce avukat arkadaşımız herhangi bir sorun yaşanması durumunda hukuki girişimlerde bulunacaktır.” denildi.

HDP Diyarbakır milletvekili adayları Ziya Pir, Nimetullah Erdoğmuş, Sibel Yiğitalp, Nesrin Hilal Şanlı, Edip Berk, İmam Taşçıer, Demokratik Bölgeler Partisi Diyarbakır İl Eş Başkanı Hafize İpek ortak basın açıklaması yaparak seçmenleri uyardı. Sümerpark’ta düzenlenen toplantıda açıklamayı İpek yaptı. 7 Haziran 'seçimlerinde hırsızlığa ve spekülasyonlara' karşı halkı uyaran İpek, yaşanan olumlu havanın rehavetine kapılarak sandıkların başından ayrılmaması uyarısında bulundu. İpek, “Aksi takdirde telafisi mümkün olmayan sonuçlarla karşılaşabiliriz. Miting alanları ve saha çalışmalarımız bize büyük umutlar vermekteyken halkımıza çağrımız şudur: kesinlikle kimse rehavete kapılmadan çalışmalarımızı son dakikaya kadar sürdürelim, bir oydan ne çıkar deyip sandığa gitmemezlik yapmayalım, oyumuzun bulunduğu yerlere giderek mutlaka ve mutlaka oylarımızı kullanalım." diye konuştu.

'İÇERDE BOMBA VAR' HİLESİNE KANMAYIN SANDIĞI TERK ETMEYİN

Seçim günü oyların 'çalınmasını engellemeye dönük' tedbirler aldıklarını anlatan İpek şunları söyledi: “Her sandıkta sandık görevlilerimiz ve müşahitlerimiz oy kullanma ve sayım sürecini takip edecekler, usulsüzlüklere müdahale edeceklerdir. Yine geliştirdiğimiz bir sistemle seçim sonuçları tek bir merkezde toplanacak, açıklanan sonuçlarla elimizdeki verilere arasında fark olup olmadığı araştırılacak, gerekli itiraz işlemleri gerçekleştirilecektir. Yüzlerce avukat arkadaşımız herhangi bir sorun yaşanması durumunda hukuki girişimlerde bulunacaktır. Çok yoğun bir biçimde kullanılan seçim hilelerinden biri olan içerde bomba var söylemleriyle sandık etrafını boşaltmaya dönük girişimlere karşı halkımız, müşahitlerimiz duyarlı olmalı ve kesinlikle sandıkların başlarını boş bırakmamalıdır.”