Adana ve Mersin'de HDP binasında bombalı patlama meydana geldi. Merkez Seyhan İlçesindeki Cemal Gürsel Caddesi üzerindeki il binasında saat 09.50 sıralarında yaşanan patlamada 7 kişi yaralandı. Çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Patlamanın etkisiyle il binası ve çevredeki işyerlerinde hasar oluştu. Yaralılar hastanelere kaldırılırken, olay yerine çok sayıda polis ekibi güvenlik tedbiri aldı. Emniyet Müdürü Cengiz Zeybekçi de HDP il binasına gelerek incelemelerde bulundu. Patlamayı duyan çok sayıda HDP’li binaya civarında toplandı.

'BU TÜR PROVOKE OLAYLAR ASLA BİZİ YILDIRAMAZ'

HDP İl Eş Başkanı Hüseyin Yıldız, ilk değerlendirmelerinde, Seyhan İlçe Eş Başkanı Hüseyin Beyaz’ın makam odasında patlamanın meydana geldiğini söyledi. Patlamada 7 kişinin yaralandığını belirten Yıldız, “Hepimiz o sarıda farklı odalarda çalışmalarımızı yürütüyorduk. Toplantı halindeydik. Ani bir patlama ile karşılaştık. Saldırıyı dünkü mitingi hazmetmeyen güçlerden dolayı olabilir. Biz sakiniz, sabırlıyız, çalışmalarımıza devam edeceğiz. Hiç kimse bizi yolumuzdan alıkoyamaz. Halk bizimle beraber. Adana halkı gün geçtikçe bizim etrafımızda kenetleniyor. Bu tür provoke olaylar asla bizi yıldıramaz. Çalışmalarımıza devam edeceğiz. Arkadaşlarımız alanlarda çalışmalarını sürdürüyor.” dedi.

'DÜN ADANA’DA 50-60 BİN KİŞİNİN KATILDIĞI MİTİNG BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ'

Emek Partisi Genel Merkez Yöneticisi Halil İmrek ise sabah HDP İl Binasında toplantı yaptıklarını belirterek, “Toplantıyı bitirdik. Saat 09.50 sıralarında binanın alt katında büyük bir patlama sesi geldi. Seyhan İlçe Başkanı Hüseyin Beyaz ve diğer arkadaşlar yaralandı. İndiğimizde ciddi bir kimyasal koku vardı. Kapılar yerinden çıkmış, pencereler uçmuştu.Ciddi tesirli bir bomba; ama çok kişinin orada olması ve bizlerin üst katlarda olmasından dolayı bir can kaybı yaşanmadı. Biz de sonucunu merak ediyoruz. Özellikle HDP’ye olan ilgi, dün Adana’da 50-60 bin kişinin katıldığı mitingi düşündüğümüzde aslında kimlerin bu müdahalelerde bulunduğu ve provokasyon oluşturup, saldırılara yol açtığı anlaşılıyor. Bir oy yüzünden insan canına ve kanına tehlikeye atan bu girişimlerin son bulmasını istiyoruz.” dedi.