Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Pervin Buldan ve Sebahat Tuncel, Beşiktaş’taki müdahalenin ardından bir grupla birlikte toplu geçişlere izin verilmeyen Dolmabahçe’ye kadar geldi. Bir süre halay çeken grup olaysız dağıldı.

Milletvekilleri eşliğinde Dolmabahçe kavşağına kadar gelen HDP’li grup burada cadde ortasında hayal çekti. Türküler söyleyen gruba, Tuncel kısa bir konuşma yaptı. Önlerine her türlü engelin konulduğunu ifade eden Tuncel, 7 Haziran seçimlerinde bütün bariyerleri, barikatları, barajları yerle bir edeceklerini söyledi.

Bariyeri aşıp Taksim’e yöneldiklerini ancak çıkmadıklarını belirten Tuncel, “Niye çıkmayacağız? Yoldaşlarımıza müdahale ederken, devlet onlara işkence yaparken biz burada kendi irademizle Taksim’e çıkmıyoruz. Şunun altını çiziyoruz Taksim bizimdir, halkındır, işçilerindir.” dedi.

Daha sonra milletvekilleri gruptan müsaade isteyerek araçla ayrıldı. ‘Kürdistan sizinle gurur duyuyor’ ve ‘Türkiye sizinle gurur duyuyor’ sloganı atan grup olaysız dağıldı. Grubun geldiğini görünce cadde üzerinde TOMA ile birlikte hazır hale gelen polis ekipleri de eylemcilerin ayrılması üzerine tekrar meydana döndü.