Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Garo Paylan, Kars Ülkü Ocakları Başkanı Tolga Adıgüzel hakkında suç duyurusunda bulundu.

Halkların Demokratik Partisi(HDP) İstanbul Milletvekili Garo Paylan, 21 Haziran'da Kars Ani antik şehrinde Ermeni sanatçı Tigran Hamasyan, tarafından verilen konserin ardından, 24 Haziran'da Kars Ülkü Ocakları Başkanı Tolga Adıgüzel'e ait açıklamalara Meclis'te düzenlediği basın toplantısı ile değerlendirmelerde bulunmuştu. Paylan bu değerlendirmelerin ardından, Kars'ta görev yapan 10 avukat aracılığıyla Tolga Adıgüzel hakkında Kars Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan'a vekaleten suç duyurusunda bulunan Av. Kahraman Özçağin, konu ile ilgili olarak basın toplantısı düzenledi. Av. Özçağin açıklamasında şunları söyledi: "HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, Kars'ta 24 Haziran'da yapılan Kars Ülkü Ocakları Başkanı Tolga Adıgüzel'e ait bir basın bildirisiyle ilgili bize vekalet vermek üzere bugün (10 Temmuz 2015) Kars Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk. Suç duyurusunun konusu daha önce de basında yer alan Kars Ülkü Ocakları İl Başkanlığı tarafından verilen basın bildirisiydi. Biz bu suç duyurusuyla ilgili kişi hakkında, 'Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik ve Aşağılama', 'Suç İşlemeye Tahrik' ve 'İnanç, Düşünce ve Kanaat Hürriyetinin Kullanılmasını Engelleme', iddiasıyla suç duyurusunda bulunduk. Dilekçemizi sabah Müracaat savcılığına teslim ettik. Müracaat Savcılığından aldığımız bilgiye göre bu konuda olay günü itibariyle de yapılan bir soruşturma var. Muhtemelen bu her iki soruşturma birleştirilecek. Çok talihsiz bir durum. Yani her zaman söylüyoruz. Kars ili bir mozaik. Türkiye'deki birçok etnik yapının barış ve kardeşlik içinde yaşadığı bir kenttir. Ülkemizin tamamı böyle ama bu basın açıklamasının içeriği itibariyle gerçekten bazı tehlikelerin hala güncel olduğu, hala birilerinin bir şeylerle uğraşmak istediğini görüyoruz."

REZERVASYONLAR İPTAL EDİLDİ

Öte yandan Av. Özçağin, Kars'ta bazı turizm işletmelerinin iddialarına göre ise Adıgüzel'in açıklamasının ardından tur operatörleri ve şehre gelmek isteyen turistlerin rezervasyonlarını iptal ettiklerini söylediklerinin de altını çizdi.