Beyoğlu’nda toplanan bir grup HDP’li kadın, Kobani’de yaşanan olayları ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı tampon bölge kurmayla ilgili konuşmalarını protesto etti. PKK bayrakları ve Abdullah Öcalan posterleri nedeniyle grubun yürümesine izin vermeyen polis, bayrak ve posterlerin kaldırılmasının ardından yürüyüşe izin verdi. Eyleme HDP’li milletvekilleri de destek verdi.

Tünel Meydanı’nda 14.30 sıralarında toplanan grup, ellerinde ‘Barış için oy verdik savaş hükümetine hayır’, ‘Kobani’de katliamla, Suriye’yi işgal planlarıyla barış olmaz’ şeklinde pankart ve dövizlerle yürümek istedi. Meydana sonradan gelen bir grubun Abdullah Öcalan posterleri ve PKK bayrakları açması üzerine polis ekipleri yürüyüşe izin vermedi. Grubun önüne çevik kuvvet ve TOMA’lar set kurarken, grupla polis arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Eylemcilerin poster ve bayrakları kaldırması üzerine polis ekipleri yürüyüşe izin verdi. Eyleme HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan da destek verdi. İstiklal Caddesi’nde slogan atarak Galatasaray Meydanı’na yürüyen eylemciler, burada gerçekleştirdikleri oturma eyleminin ardından basın açıklaması yaptı.

Grup adına yapılan açıklamada, “Saldırılarla birlikte 2014’te gündeme gelen tampon bölge planları tekrardan gündeme gelmeye başladı. Medya Suriye’ye girdik giriyoruz tehditleriyle çalkalanıyor. Meclis yine küçük hesaplarla ve ayak oyunlarıyla bu sürece arka çıkar duruma geliyor. İflas ettiği bir çok kez ortaya çıkmış olan Suriye politikası yeniden karşımıza çıkıyor. IŞİD gibi yapılar, siyasilerin taşeronu olarak gerçek insanların yaşamına masa başında yapılan hayali arzuları gerçekleştirmeye çalışıyor. Ülke sınırları içinde barış sözleri verilmişken Roboski’den Rojava’ya sınırın her iki tarafında yaşayan Kürt, Arap, Çerkez, Süryani, Ermeni ve Türkmen halklarına karşı savaş kışkırtılıyor. Yaratılan düşmanlara yenileri ekleniyor. Tarih bir kez daha muktedirlerin isteği doğrultusunda yazılmaya çalışılıyor. Dışarıda savaş varken içeride barış hakim olamıyor. Bu gerçeklerle mecliste yerinizi alın. Türkiye’nin farklılıklarını yansıtan bir meclis varken savaşı, savaş teskerelerini herhangi bir çözüm haline getirmeyin. Halihazırda gerçek bir hükümet henüz kurulmuş değil. Geçici bir hükümetse milyonların adına savaşa gitme kararı alamaz.” denildi.

Açıklamanın ardından grup olaysız şekilde dağıldı.