Stuttgart’ın en büyük hastanelerinden Stuttgarter Klinkums Hastanesi’nde meydana gelen ve bir hastane çalışanının feci şekilde hayatını kaybettiği kaza ile ilgili soruşturma devam ediyor. Kaza yerinde incelemeler yapan polis olayı uçuşla ilgili bir kaza olarak değerlendirdi.

Hastane yönetimi kazada hayatını kaybeden hastane çalışanının bir hastabakıcı olmadığı, sadece yardımcı eleman olduğu bilgisinı verdi. Mevcut verilere göre kazada ölen hastane çalışanının, helikopter uçuş platformunda bulunmaması gerekirken neden orada olduğu ise merak konusu.

Bu durumda kazada ölen çalışanın mutlak kusurlu olduğu yapılan değerlendirmeler arasında öne çıkıyor. Ölen şahsın büyük üzüntü içinde olan mesai arkadaşları da neden platforma çıktığını anlayamadıklarını dile getiriyor. Konunun uzmanları, helikopterle hasta nakli, yerdeki personelin piste mesafesi gibi konularda belli standartlar ve kurallar olduğu, bunların ihmalinin istenmeyen sonuçlar verebileceği uyarısında bulundu. Hafta başında yaşanan olayda 53 yaşındaki bir personel, helikopterle nakli yapılacak hastaya helikopter platformuna kadar refakat ettiği sırada helikopterin arka pervanesine kapılarak olay yerinde feci halde can vermişti.