Kadro yetersizliği, döner sermaye kesintileri ve ağır çalışma şartlarını protesto eden Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hastanesi hemşireleri, 2 saatlik iş bırakma eylemi yaptı. Kan ağlayan hemşire maskeleri takan hemşireler, hastane bahçesinde ellerini havaya kaldırıp kadro duası etti.

Hastane bahçesinde toplanan hemşireler, hastane yönetimi ve Sağlık Bakanlığı'nı uyardı. Türk Sağlık-Sen Üniversiteler Şubesi, SES ve Türk Hemşireler Derneği'nin ortak açıklamasında, döner sermayede yapılan kesintilere ve hemşirelerin sıkıntılarına değinildi. Türk Sağlık-Sen Üniversiteler Şube Başkanı Yasemin Zengin, hastenedeki çalışma şartlarının ağırlığından doğan sıkıntıları dile getirerek, hemşirelerin başka kurumlara kaçtığını söyledi. Hastanede 103 yatağın kapatıldığını, bu durumun kurum için maddi kayba sebep olduğunu ve aynı zamanda vatandaşın sağlık hizmeti almasının engellendiğini belirten Zengin, “Ameliyathane ve birçok birimde tüm çalışanlar, artık insanlıkdışı bir çalışma ortamına maruz bırakılmaktan, tükenmişliğin son noktasına gelmiştir. Hemşire sayısı gözardı edilerek ameliyatlar yapılmakta, hasta yatırılmakta ve hizmet beklenmektedir. İzin kullanamayan, artı mesaide çalıştırılan, hemşire eksikliği nedeniyle sürekli farklı birimlere çekilen, iş yükü azaltılmasına yeterli düzeyde gitmeyen kurum sayesinde tüm hemşirelerimiz sağlık sorunları ile boğuşmak zorunda kalmış ve seslerine kulak veren muhatap da bulamamışlardır.” diye konuştu.

HASTANE BAHÇESİNDE HEMŞİRE DUASI

Sağlık Bakanı, Maliye Bakanı, Başbakan ve Cumhurbaşkanı'ndan kadro talep ettiklerini ancak cevap alamadıklarını dile getiren Yasemin Zengin, “Taleplerimize cevap gelmedi. Kimden kadro isteyeceğiz? Bize de tek bir yol kaldı.” diyerek, hemşireleri, hemşire duasına çağırdı. Yüzlerine taktıkları kan ağlayan hemşire maskeleriyle dua ettiler.