Malatya Eğitimciler Derneği (MEDER) ile Peygamber Yolu Derneği tarafından Hz. Muhammed (SAV)'i daha iyi tanımak ve tanıtmak amacıyla düzenlenen Herkes O'nu Okuyor Yarışması’nda kentte farklı yaş gruplarında başarılı olan 111 kişiye umre, bisiklet, oyun konsolu, tablet bilgisayar gibi ödüller verildi.
Yarışmanın ödül töreni Reyyan Düğün Salonu’nda yapıldı. Ödül töreninde konuşan Malatya Eğitimciler Derneği Başkan Yardımcısı Ümit Çatal, “Peygamber Efendimizin hayatının öğrenmeye ve anlamaya yönelik bu yarışmanın Malatya Eğitimciler Derneği olarak ikincisini yaptık. Efendiler Efendisi’nin mümtaz ve muallâ şahsiyetinin anlatılması, anlatılmaktan da öte O'nun beşeriyetin kurtuluşu için bir çare, insanlığın onulmaz dertleri için bir iksir olarak takdim edilmesi ve hayat-ı seniyyelerinin O Yüce Kamet'e uygunluk içinde tanıtılabilmesi, bizlerin en önemli amaçlarındandır. O, insanlığın iftihar tablosudur. On dört asırdan beri dünya çapındaki en büyük dâhiler, dev filozoflar ve her biri düşünce semamızın yıldızı nice mütefekkir ve ilim adamları, hep O'nun arkasında el pençe divan durmuş ve O'na hitaben: ‘Sen, sana mensubiyetle övündüğümüz insansın’ demişlerdir. Evet, zaman yaşlanıyor, bazı düşünceler köhneleşiyor ve değerden düşüyor, fakat inananların sinelerinde Hz. Muhammed (SAV), her gün daha da açan bir tomurcuk gibi daima yenilenip tazeleniyor” dedi.

Konuşmaların ardından ödüller dağıtıldı. Malatya’dan Herkes Onu Okuyor Yarışması’na katılarak başarılı olan 3 kişiye umre, 10 tabhet bilgisayar, 5 gram altın, 1 oyun konsolu, 10 bisiklet, 20 saat, 2 akıllı telefon, 20 müzik çalar, 20 MP4 çalar, 20 tane 50 TL’lik hediye çeki ödülleri verildi. Ödüller Dernek Başkan Yardımcısı Ümit Çatal, Aktif Eğitimciler Sendikası Malatya İl Temsilcisi Fatih Yanardağ ve Gençlik Merkezi Yöneticisi Tahsin Gürgiç tarafından verildi.
Malatya Eğitimciler Derneği yönetim kurulu, proje ortağı Malatya Aktif Eğitimciler Sendikası İl Temsilciliği yöneticilerine de teşekkür edildi.