Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nca, ‘Herostratos'u Unutun’ isimli iki perdelik oyunun galası Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirildi. M.Ö. 356 yılında, Artemis Tapınağı'nı tarihe geçmek için yakan kişi olan Herostratus’u konu alan oyunun galasına Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Azerbaycan İstanbul Başkonsolosu Hasan Zeynelov, Azerbaycan Büyükelçiliği Kültür Ataşesi Nadir Caferov, İstanbul Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Erhan Yazıcıoğlu, Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Müdürü İsmail Dikilitaş ve Adanalılar katıldı.

Grigory Gorin’in yazdığı, Azerbaycan Devlet Sanatçısı-Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cahangir Novruzov’un, çevirip-yönettiği, tarihte kayıtlara geçen ilk terör eyleminin konu alındığı oyunun ardından düşüncelerini paylaşan Hüseyin Sözlü, "Bugün galası gerçekleştirilen oyunu 250 yıldır tiyatro yapan bir ailenin mensubu Cahangir Novruzov çevirip yönetti. Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosuna destek verdiler, oyunu birlikte çalıştılar. Onun engin tecrübesinden faydalandık. Sonuçta böyle güzel bir eser ortaya çıktı. Oyunu çok beğendim. Türkiye-Azerbaycan kardeşliğinin pekiştirilmesi adına da samimi bir vesile oldu. Konsolosumuz, çok sayıda Azerbaycanlı dostumuz, Cahangir Hocayla birlikte heyecanımızı paylaşmak üzere buradaydı. Hepsine çok teşekkür ediyorum." dedi.

Prof. Cahangir Novruzov da tiyatro şöleni yaşadıklarını belirterek, "Bugün bir tiyatro şölenidir. Bugün benim için çok özel ve önemli bir gün. Sahnede oyunu sergileyenlerin yüzde 99’u benim talebemdir. 20 yıl içinde verdiğimiz mezunlarımız oyunda rol aldı. Azerbaycan tiyatro geleneklerinin, Cehangir Zeynelov’un gerçekçi tiyatro geleneğinin devamının Türkiye’ye, Adana’na intikal etmesi, Azerbaycan’da bana öğretilen sanat ciddiyetinin Adana tiyatrosuna intikal etmesi çok anlamlı. Herkesin hoşuna giden bir eser oldu. Mesleğimiz, düşüncemiz sanattır." diye konuştu.