Rize’de, ineğini satarak HES projesine dava açan, ikinci davada ise banka kredisi kullanarak açtığı davaları kazanan 69 yaşındaki Kazım Delal, bu kez mıcır eleme tesisi için verdiği mücadelede 3 kişinin oraklı saldırısına uğradı. Delal, koluna aldığı darbeler sonucu yaralandı.

Olay, bugün Küçükçayır köyünde yaşandı. İddiaya göre kamyonetiyle yaylaya çıkan Kazım Delal'in yolunu kesen Yaşar, Reşit ve Hikmet T. adlı şahıslar, araçtan indirdikleri Delal'e saldırıp dövdü, sonra da orakla kolundan yaraladı. Olay sonrasında Rize Devlet Hastanesi'ne giden Kazım Delal, ardından da jandarmaya giderek saldırganlardan şikayetçi oldu.
Bir süre önce köyünde yapılmak istenen mıcır eleme tesisine karşı dava açtığını hatırlatan Delal, "Yolu kesen inşaat firması sahipleri bana, 'Neden dava açtın?' diyerek saldırdı. Ama bu saldırılar beni yıldırmayacak. Bunlara karşı mücadele edeceğiz, onları köyümüze sokmayacağız" dedi.

Derelerin Kardeşliği Platformu Dönem Sözcüsü Ömer Şan ise "Bu ülke bir hukuk devletidir. Yasalar ve yönetmelikler ile yönetilir. Mücadelemiz; Anayasa ve diğer hukuk sınırları çerçevesinde devam edecektir. Demokratik haklarımızı sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu tür saldırılar bizi mücadelemizden yıldıramayacaktır. Çünkü başka yaşam alanlarımız yoktur" diye konuştu.