Yaklaşık 800 metre boyunda ve 11 metre genişliğinde çatlakların oluştuğu köyde yıkılma tehlikesi bulunan bir ev yetkililer tarafından boşaltıldı, 5 ev sakini ise riskli olduğunu düşünerek evlerini kendileri boşalttı. Risk altında olan diğer evlerde oturan aileler ise gidecek yerleri bulunmadığı için evlerinde kalmaya mecbur olduklarını söyledi. 
Ereğli'de özellikle yüksek kesimlerde yoğun kar yağışı sonrasında başlayan sağanak yağmur heyelana yol açtı. Çayırlı köyünde yollarda ve fındık bahçelerinde kaymalar yaşanırken, merkez mahallesinin ana yolunda yaklaşık 800 metre boyunda ve 11 metre genişliğinde çatlaklar oluştu. Heyelan nedeniyle yaşlı bir çiftin yaşadığı ev yetkililer tarafından boşaltılırken, 5 ev de sahipleri tarafından risk altında olduğu için boşaltıldı. Ana yoldaki asfaltın da parçalandığı görüldü. 

Yaşanan heyelan ile ilgili olarak gazetecilere açıklamada bulunan Çayırlı köyü muhtarı Ercan Aydın, heyelanla ilgili olarak Zonguldak İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerinin köyde inceleme yaptıklarını söyledi. Aydın, "Daha önceki senelerde böyle bir şey olmuştu ama olan yeri tedavi etmiştik. Yukarıdaki fındık arazisi esas heyelan bölgesi orası. Yaklaşık 700-800 metre boyunda çatlak var. Çatlağın genişliği yer yer 11 metre ile 3 metre arasında değişiyor. Derinliğin ne kadar olduğunu bilmiyorum. AFAD' dan gelen jeoloji mühendisleri tam detaylı olarak inceleyeceklerini söyledi. Yaşlı çiftin yaşadığı bir evi boşaltmak zorunda kaldık. Heyelan bölgesinin tam ortasındaydı. Onları sağlıklı güvenli bir yere taşıdık. Risk altında olan 5-6 ev daha var. Hemen rampanın altında. Onlar mesafe olarak uzak olduğu için boşaltılmadı. Büyük bir kayma olursa sıkıntı altında kalacaklar" dedi. 

'RİSK ALTINDAYIZ, KORKUYORUZ AMA GİDECEK YERİMİZ OLMADIĞINDAN EVDEN ÇIKAMIYORUZ'

Heyelan nedeniyle risk altında olan bazı evlerde yaşayan köylüler, heyelandan korktuklarını ancak gidecek bir yerlerinin olmamasından dolayı evlerinden çıkamadıklarını söyledi. Risk altındaki evde yaşayan ve evinin duvarında çatlaklar oluşan, istinat duvarı yıkılan Türkan Aydın, evde 3 çocuğu ile birlikte yaşadığını, korkmasına rağmen gidecek yerleri olmamasından dolayı evinden ayrılamadığını aktardı. Evin 11 yaşındaki çocuğu Doğan Aydın ise çatlağı gördüğünü ancak korkmadığını kaydetti. 

'YETKİLİLERDEN YARDIM BEKLİYORUZ'

Köy sakinlerinden Sedat Aydın ise yerde sürekli olarak kaymalar olduğunu, evlerde yaşayanların büyük tehlike altında olduğunu ve yetkililerden bu konuda bir an önce yardım etmelerini istediklerimi ifade etti. 

KÖYDE SABAHA KADAR NÖBET TUTULUYOR

Köylüler, olası bir toprak kaymasına karşın geceleri nöbet tuttuklarını söyledi. Sabaha kadar değişim yapılarak nöbet tutulduğunu ifade eden Erhan Cihangir, 3 gündür uyku uyumadıklarını belirtti. Cihangir, "Akşamları gezinerek bakıyoruz. Burası 2-3 gündür sürekli olarak kayıyor. Uyku yok. Her ihtimale karşı tedirgin oluyoruz. Genelde nöbetleşe gidip geliyoruz" şeklinde konuştu. 

Köy sakinlerinden Yaşariye Somuncu ise risk olmasına rağmen korkmadıklarını, alıştıkları için evlerinde kaldıklarını söyledi. 

EVLERİN TEMELİ KAYMIŞ

Daha önce oturdukları evin sürekli olarak yaşanan kaymalardan dolayı temelinin oynadığını söyleyen Sedat Aydın şunları söyledi: "Bu ev heyelandan önce sağlamdı. Heyelandan sonra kirişlerde çökme görülüyor. Ev havaya kalktı. Evin tabanında da kalkmalar var. Aynı durum yan evlerde de var."