Zonguldak'ın Ereğli ilçesi ile Kandilli beldesi arasındaki alternatif yolda yağışlar nedeniyle meydana gelen heyelan sonrasında trafiğe kapanan yolda, İl Özel İdare Müdürlüğü ekipleri inceleme yaptı. Yolun açılması için bölgeye iş makinelerinin getirileceği öğrenilirken, Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın, yeni yapılan yolun Köseağzı mevkiindeki dar yolun genişletilmesi için çalışma yapılması gerektiğini söyledi.

Ereğli'de son günlerde başlayan ve sağanak şeklinde yağan yağmur sonrasında Ereğli Kandilli beldesi arasındaki alternatif yol heyelan nedeniyle gece saatlerinden trafiğe kapandı. Sabah saatlerinde İl Özel İdare Müdürlüğü ekiplerinin inceleme yaptığı heyelan bölgesinde yolun açılması için çalışma başlatılacağı öğrenildi. Keşkek köyü muhtarı ve köylüler dağdan kopan ağaçları keserek çalışmaya hazırlık yaptı.

"KÖSEAĞZI YOLUNA ÇÖZÜM BULUNMALI"

Aydın, alternatif yolun heyelan sonrasında kapanması sebebiyle yeni yapılan yolun ehemmiyet kazandığını, ancak yolun Balı Mahallesi ile Köseağzı mevkii arasındaki bölümün dar olması ve zaman zaman kaymalar olması sebebiyle tehlike arz ettiğini söyledi. Bu yola bir çözüm bulunmasını isteyen Mustafa Aydın, "Kandilli Ereğli arasındaki yeni yapılan yolda Köseağzı mevkii çok önem kazandı. Oranın bir bakımının yapılması lazım artık. Burası yavaş yavaş alternatif olmaktan çıkıyor. Esas olarak ana yol pozisyonuna geçecek. Ama sonucunda Balı köyü çıkışında 200 metrelik bir alanda çok dar bir geçit var. Orası da tehlikeli. Sonucunda bu işi yapacak meslek erbapları uzmanlar buna göre bir önlem alırlar. O yol artık gerçekten artık önem arz etmeye başladı." dedi.

Diğer yandan, Kandilli-Ereğli arası Baslı Mahallesi girişindeki yolda çatlaklar ve kaymalar meydana geldiği, yolun kısa sürede yapılması istendi.