Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı Akçay beldesinde dün F.D. isimli hırsız tarafından başına çekiçle vurularak darp edilen Merve Ö.'nün tedavisi özel hastanede sürüyor. Yaşadığı olayın şokunu üzerinden atamayan ve zaman zaman sinir krizleri geçiren kadının eşi ve babası, eşgali ve kimlik bilgileri belirlenen şahsın hala yakalanamamasına tepki gösterdi.

Merve Ö.'nün olay sırasında şehir dışında bulunan eşi Volkan Ö., özel hastanede Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) açıklamalarda bulundu.

Eşi kendisini aradığında şehir dışında olduğunu ve hemen yakınlarına ve polise haber verdiğini söyleyen Volkan Ö. (28) "Eşim, kanlar içinde olduğunu söyledi. Ben de panik oldum. Hemen anne - babamı, polisi, komşularımı aradım. Eve 'servisten geldim' diyerek girmiş. Eşim de inanmış. Sonra çocuğum içerdeyken boğazına sarılmış. Evde altın ne varsa istemiş. Eşim de 'bize bir şey yapma ne var ne yok al, git' demiş. O, buna rağmen eşime çekiçle vurup kulağını yırtıp, yeltenmeye kalkmış. Eşim kanlar içinde bayılınca öldü zannedip, o halde bırakıp kaçmış gitmiş. Eşim son anda kendine gelip beni aramasaydı, şu anda ne olurdu bilmiyorum. Allah korudu. Vallahi iki gündür daha bulunamadı. Eşkali falan her şeyi belli; isim, soyisim, resim her şey belli. Bir an önce bulunup gereken en büyük cezayı almasını istiyorum. Bu hırsızlık değil." dedi.

BABA YAŞAR: BEYİN CERRAHI İZNE ÇIKACAK DİYE ÇOCUĞUMU TABURCU ETTİLER

Merve Ö.’nün babası Ahmet Yaşar ise "Dün 12 civarında bana haber geldi, Ankara’daydım. Yani güpegündüz böyle bir olayın olması, o katilin halkımızın arasında dolaşması... Polisimizin hala yakalayamaması çok acı verici birşey. Yani böyle küçük bir beldede böyle bir olayın olup da polisin 24 saat içinde bunu yakalamaması ve cep telefonuyla başkalarıyla görüşmesi dahi, irtibat kurulmuş ama maalesef bizim Polisimiz hala yakalayamadı bunu. Biz bundan dolayı milletimize devletimize, başbakan, bakan artık kim varsa sesimizi duysun istiyoruz. Biz yandık başkaları yanmasın, yazık günahtır. Bu yavrunun suçu, günahı neydi, küçücük iki yaşında çocuk vardı. O, çocuk psikolojikman çöktü bu kızım da bu halde." diye konuştu.

Kızının hastaneden erken taburcu edildiğini savunan baba Yaşar, "Benim çocuğumu komşularım bu halde Edremit Devlet Hastanesi'ne getiriyor. Bu çocuğumu Edremit Devlet Hastanesi bu halde taburcu ediyor, delirdim yani. Beyin cerrahı izine gidecekmiş. Beyefendi keyfine bakacak sen öl yani. Yani Sağlık Bakanı duysun bunu Başbakan duysun, herkes duysun. Yani bu halde bu çocuk taburcu edilemez. Elimiz kesiliyor da 24 saat müşahede altında kalıyoruz, bu durumdaki çocuğu bırakın 24 saat 8 saat tutmamışlar. Yazık günahtır, kendi çocukları olsa acaba böyle mi olur du?" diye sordu.