Eskişehir eski Sulh Ceza Hakimi Kemal Karanfil, hakim ve savcıların meslekten ihraç edilmesine tepki gösterdi. Hakim Karanfil, sosyal paylaşım sitesi facebook adresinden yaptığı, “Hakim ve C. Savcılarını meslekten ihraç gerekçesi; mesleğin onuru ile bağdaşmayan işlemler yapmak. Bari gerekçe olarak bunu yazmayın.” başlıklı paylaşımda bulundu.

Paylaşımına “Bari gerekçe olarak bunu yazmayın.” ifadeleriyle başlayan Hakim Karanfil, “Görevden alınan hakim savcılar, önlerine gelen dosyada, ‘bakan çocukları, hatırlı kişiler ve bir acem uşağı var.’ diye dosyayı sümen altı etmemiş. Anayasa 10.cu maddesindeki eşitlik ilkesi ve mesleğe girerken yaptığı yemine sadık kalarak her gün yüzlercesi önümüze gelen küçük hırsızlara yaptığı muamelenin aynısını yapmış olunca mı, ‘mesleğin onur ve haysiyeti ile bağdaşmayan muamele?’ yapmış oluyorlar.” diyerek tepkisini dile getirdi.

Hakim Karanfil, şu ifadeleri kullandı: “Yoksa bilmediğimiz bir yerde, çuval yasaların birinde, ‘belli bir rakamın üzerinde hortumculuk, hırsızlık vs yapanlar takibata uğramaz.’ veya ‘Kamyon- TIR'la yapılan silah-uyuşturucu-kara para sevkiyatları hakkındaki ihbarlar işleme konmaz, tam tersine varacağı mahalle kadar güvenle ulaşmaları için güvenlik görevlileri eskortluk yapar.’ diye bir yasa çıkarıldı da bizim haberimiz mi yok.”

Kanunları uygulayarak görevlerini yapan hakim ve savcıları görevlerinden alan meslektaşlarına seslenen Hakim Karanfil, “Yahu siz yürütmenin baskılarından, ağababalarından, para ile herkesi satın alabileceğini düşünen şımarık gruhtan hakim savcı ve polisi koruyacağınıza, bunları soruşturan polis-hakim-savcıları açığa alıyorsunuz. Neler yaptığınızın farkında mısınız siz.” sözlerine yer verdi.

“Tutturmuşlar darbede darbe. Hukuki delille ve yolsuzlukları soruşturma ne zamandan beri darbe oldu?” diye meslektaşlarına soran Hakim Karanfil, şöyle devam etti: “Suçları örtmek için çıkarılan onlarca yasa, binlerce polisi açığa alma. Hakim ve savcıya tutuklatma, anayasayı rafa kaldırma. Kurduğu medya havuz sistemi ile istediğine manşetlerden iftira ve algı operasyonları yapıp, proje sulh ceza mahkemeleri ile konuşanın kellesini koparma darbe olmuyor da, beyaz adamları kayırmamak, görevi suistimal etmemek mi darbe oluyor?”