Kahramanmaraş’ta market sahibi Mehmet Pak (32), 2 ay önce taktırdığı güvenlik kameralarına rağmen iş yerine müşteri gibi gelen bazı kişilerin hırsızlık yapmasının önüne geçemeyince kapıya yazı astı. Pak, hazırladığı afişe ‘bu iş yeri dünyevi ve ilahi kamera ile izlenmektedir, ilginize ve bilginize.’ yazdı.

Daha önce 9 yıl pazarlamacılık yapan Mehmet Pak, iş değişikliği yapmak için bir yıl önce merkez Onikişubat ilçesi Haydarbey Mahallesi Barbaros Caddesi üzerinde bir market açtı. İşyerine girip çıkan bazı müşterilerin davranışlarından şüphelenen Pak, bunun üzerine markete güvenlik kamerası taktırdı. Ancak taktırdığı kameralar kendisini rahatlatmak yerine gördükleri karşısında daha çok üzülmesine neden oldu. Markete alışveriş amacıyla gelerek puding, parfüm, yoğurt gibi ürünleri çalan bazı kişiler, iş yeri sahibi Mehmet Pak’ı kamera taktırdığına pişman etti. Gördüğü manzara karşısında derin bir üzüntü içine girdiğini ifade eden Pak, yaşadıklarını ‘artık kameraya bakmayacağım’ diyerek özetledi.

'BAZEN DİYORUM Kİ KEŞKE KAMERAYI TAKTIRMAZ OLAYDIK'

Gördüğü manzara karşısında üzüldüğünü ifade eden Mehmet Pak, kamera taktırdığına pişman olduğunu söyledi. Her gün selamlaştığı insanların iş yerinden ürün çaldığını belirten Pak, "Bir yıldır Haydarbey Mahallesinde market işletiyoruz. Marketimize 2 ay önce kamera taktırdık, bazen diyorum ki keşke kamerayı taktırmaz olaydık. Baktığım zaman insanların ikinci yüzünü görüyorum, işte buna tahammül edemiyorum. Her gün buraya gelip selamlaştığımız, merhabalaştığımız insanlar hırsızlık yapıyorlar. Adam bir satır yoğurda tenezzül edip bir satır yoğurt çalıyor. Kimi puding, kimi parfüm, kimi ekmek çalıyor. Nasıl götürüyor, nasıl yediriyor çocuklarına bilmiyoruz." dedi.

'BELKİ ONA BAKIP VİCDANEN RAHATSIZ OLUR'

Afişle insanların vicdanına seslenmek istediğini aktaran Pak, "Yazıyı da caydırıcı olsun diye astım. İnsanlar normal kameraya inanmıyorlar artık. Biz de 'ilahi kamera da çekiyor' diye bir yazı asalım dedik. Belki ona bakıp vicdanen rahatsız olur, ben ne yapıyorum kardeşim diyerek ekmek çalıyorsa ekmeği, portakal çalıyorsa portakalı bırakır. Onun için öyle bir yazı asma gereğini duyduk." diye konuştu.

'HIRSIZLIĞIN VE ADAM ÖLDÜRMENİN NEREDEYSE HİÇBİR CEZASI YOK'

Bir haftada 3 -4 kişiyi hırsızlık yaparken tespit ettiklerini belirten Pak, şunları kaydetti: "Bir haftada 3 -4 kişiyi yakaladık, bunlardan şikâyetçi olmadık. Bazısının yüzüne karşı söyledik, ‘ben rahatsız oluyorum böyle şeyler söylüyorsunuz.’ dedi. Ben de yarası olur gocunur dedim. Sabah buradan ekmek alıyorlar, 10 tane alıyorlar 6 tane aldık diyorlar. İki tane bayan yakaladık, 2 tane puding, 1 tane deodorant almış. Dışarı çıkarken bir şey almadan çıktılar, şüphelendik, kameraya bakalım dedik. Baktık arkadan 2 -3 tane çalıyor. Ben buradan sesleniyorum, bunun bir çözümünü bulsunlar. Hırsızlığın ve adam öldürmenin neredeyse hiçbir cezası yok yani. Bunlara artık bir çözüm getirsinler. Artık kameraya bakmayacağım."