İlahiyatçı yazar Doç. Dr. Reşit Haylamaz, Hizmet Hareketi'ne ‘paralel’ denmesiyle ilgili, "Birileri kötülük için ‘paralel’ dedi. Bir paralellik varsa bu dava Asr-ı Saadet’in paralelidir. Bu Hizmetin hiçbir meselesi yoktur ki Peygamber Efendimiz'in (sas) bir sözüne, bir takdirine dayalı olmasın. Allah’a hamd etmemiz gereken bir yerdeyiz." dedi.

İnegöl Eğitim Sevenler Derneği'nin (İNESDER) katkılarıyla 'Herkes O'nu Okuyor' yarışması kapsamında İnegöl'de panel düzenlendi. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan panel İnegöl Nilüfer Safver Koleji öğrencileri ilahi korosunun okuduğu ilahiler ile devam etti. 3A sınıfı öğrencisi Zeynep Azra Çakmak ise okuduğu şiir bütün katılımcıları duygulandırdı.

İlahiyatçı yazar Doç. Dr. Reşit Haylamaz, konuşmasında 'Efendimiz'in (sas) Hayatı'nı anlattı. Hz. Peygamber'in hayatının diyalog içinde geçtiğini vurgulayan Haylamaz, Hizmet’in diyalogla öne çıkması nedeniyle ‘diyaloga’ bile düşman olanlar bulunduğunu belirtti. Hizmet Hareketi'ne ‘Paralel’ denmesiyle ilgili olarak ise Haylamaz şunları söyledi: "Birileri kötülük için ‘paralel’ dedi. Bir paralellik varsa bu dava Asr-ı Saadet’in paralelidir. Bu Hizmetin hiçbir meselesi yoktur ki Peygamber Efendimiz'in bir sözüne, bir takdirine dayalı olmasın. Allah’a hamd etmemiz gereken bir yerdeyiz."

'PEYGAMBER EFENDİMİZ'İN HAYATI BAŞTAN SONA DİYALOGDUR'

Haylamaz, sözlerine şöyle devam etti: "Peygamber Efendimiz'in hayatı baştan sona diyalogdur, insanla temastır. Peygamber Efendimiz'in gösteremezsiniz dininden dolayı, inancından dolayı irtibatını kestiği bir tane adam yoktur. Kabilesinden, şehrinden, ailesinden dolayı irtibatını kestiği bir tane adam yoktur. Ne müşriklerin arasında ne ateistlerin arasında ne Yahudilerin ne münafıkların ne Hıristiyanların arasında üzerini çizdiği, kapıyı yüzüne kapattığı kimse yoktur. Olsaydı kazanamazdı kimseyi."

'CAMİDEKİ CEMAATİ KESMEYİ CİHADIN EN BÜYÜĞÜ GÖRÜYORLAR'

Haylamaz, sözlerini şöyle tamamladı: "Bugün, Peygamber Efendimiz'i böyle tanıyamayan insanlar, bırakın Ebu Cehillerin peşinden gidip onlar için üzüntü duymayı, onları din adına aydınlatmayı, camideki cemaati bile bölüp parçalayıp, bir kısmının kellesini almayı cihadın en büyüğü olarak görüyorlar. Efendimiz nerede biz neredeyiz? Biz Peygamber Efendimiz'i tanımıyoruz. Efendimiz'i tanısaydık zaten böyle olmazdık. Peygamber Efendimiz'i tanımaya çok ihtiyacımız var, hepimizin var. Biliyorum diyenin de ihtiyacı var, düşman gözle bakanın da ihtiyacı var."