Fethullah Gülen Hocaefendi'ye Twitter'daki hesabından ağır hakaretlerde bulunan N. A. isimli ev hanımı, özür dileyince Hocaefendi affedip açtığı davayı geri çekti. Bakırköy 48. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında N. A., “Siyasilere uydum, böyle kelimeler kullandım özür dilerim.” demişti. Bunun üzerine davanın 2. duruşmasında Hocaefendi'nin avukatı Fikret Duran, “Sayın Fethullah Gülen kendisine karşı işlenilen hakaret suçlarından sanıkların nedamet gösterip şartsız ve açık bir şekilde özür dilemesi ve suçunu kabul etmesi halinde avukatlarından şikayetlerinden vazgeçmek gibi bir talebi vardır. Bu sebeple şikayetimizden vazgeçiyoruz.” dedi.

Twitter'den Fethullah Gülen Hocaefendi'ye içinde 'Vatan haini' ithamının da bulunduğu birçok ağır hakaret için ev hanımı N. A. hakkında dava açıldı. Gülen'in avukatları Nurullah Albayrak ve Fikret Duran Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı'na sundukları dilekçede, müvekkillerinin kişilik haklarına açıkça saldırıda bulunulduğunu, halk nazarında küçük düşürülmeye çalışıldığını ve hakaretin eleştiri mahiyetinde olmadığını belirtti. Savcılık hazırladığı iddianamede, N. A. hakkında hakaret suçundan 2 yıl 7 ay hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti. Bakırköy 48. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 1'nci duruşmasında N. A., “Siyasi büyüklerimiz bu tür kelimeler kullandığı için ben de siyasi atmosfere kanıp böyle kelimeler kullandım. İçeriğini tam olarak bilemiyorum. Özür diliyorum.” dedi.

7 Temmuz tarihine ertelenen davanın 2'nci duruşmasında sanık N. A. ve avukatı ile Hocaefendi'nin avukatı Fikret Duran hazır bulundu. Duruşmada, Gülen Hocaefendi'nin avukatı Fikret Duran söz alarak, “Sayın Fethullah Gülen kendisine karşı işlenilen hakaret suçlarından sanıkların nedamet gösterip şartsız ve açık bir şekilde özür dilemesi ve suçunu kabul etmesi halinde avukatlarından şikayetlerinden vazgeçmek gibi bir talebi vardır. Bu sebeple şikayetimizden vazgeçiyoruz.” açıklamasında bulundu.

Mahkeme, Gülen Hocaefendi'nin davadan vazgeçmesi üzerine davanın düşürülmesine karar verdi.