Kültür turizmi tutkunu Hollandalı aile, dünyadaki tarihi ören yerlerini ziyaret ederek, geçmiş medeniyetler hakkında bilgi ediniyor.

Hollanda'nın Dem Bosch şehrinde özel bir hastanede genel cerrahlık yapan Leare- Bemel Mans çifti, 4 oğlu Nordes, Skıp, Tenn ve Daan ile birlikte Antalya'da Side Antik Kent'i ziyaret etti. Türkiye'ye ilk defa geldiklerini belirten Leare-Bemen Mans doktor çifti, 15 yıldır ülke ülke dolaşarak tarihi ören yerlerini ziyaret ettiklerini söyledi.

Kültür ve arkeolojik varlıkları tanıma turlarına en büyük oğulları Nordes'in dünyaya gelmesinden sonra başladıklarını belirten Leare Mans, ailecek ülke ülke dolaşarak tarihi ören yerlerini ziyaret ederek geçmiş medeniyetlere ait tarihi eserleri yerinde görmeyi sevdiklerini kaydetti.

İspanya, İtalya, Fransa, Yunanistan, Portekiz, Çin, Güney Kore, Mısır, Tayland, Singapur, Almanya, İngiltere, Avusturya, Macaristan, Almanya ve İskandinav ülkelerindeki tarihi ören yerlerini gezdiklerini belirten Leare Mans, bu sene kültür ve arkeolojik varlıkları tanımaya yönelik tatil tercilerini Antalya'da Side Antik Kent'te yaptıklarını ifade etti.

Side Antik Kent'te 4 oğlu ile ailecek Side Antik Tiyatro, Side Müzesi, Roma Anıtsal Çeşmesi, Apollon Tapınağı, Athena Tapınağı, Devlet Agorası, Roma Hamamı ve Piskoposluk Sarayı'nı ziyaret ettiklerini anlatan Mans, "Ailecek geçmiş medeniyetlere ait hayat hikayelerini ve o dönem imkanlarıyla yapılan eserleri yerinde görmeyi seviyoruz. M.S. 2'nci yüzyılda yapılan Anıtsal Çeşme'ye hayran kaldık. Side'de Roma dönemine ait çok sayıda tarihi eser görmekten memnun kaldık." diye konuştu.

Baba Bemel Mans'ta 4 oğlu ve doktor eşiyle tarihi ören yerlerini dolaşarak tatil yapmayı sevdiklerini söyledi. Fırsat buldukça ailecek kültür turizmi öncelikli dünyanın değişik ülkelerine tatile gittiklerini belirten Mans, Türkiye'ye ilk defa gelmelerine karşı tarihi eser zenginliğine hayran kaldığını vurguladı. Mans, tarihi ören yerlerinde eserleri görünce asırlar öncesine hayalen yolculuk etmeyi sevdiğini aktardı.

14 yaşındaki Tenn Masn da annesi, baba ve üç erkek kardeşiyle birlikte ailecek geçmiş dönemlere ait tarihi eserleri yerinde görme ve bilgi sahibi almadan mutluluk duyduğunu sözlerine ekledi.