Hür-Dava Partisi(HÜDA-PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, 27 Aralık günü Cizre’de korkunç olayların yaşandığını söyledi. Yapıcaıoğlu, ”Nur mahlesindeki 20 ev, dernek binası, camii ve Kur'an kursu ateş altına alındı. Üç katlı bir binada 2 binin üzerinde mermi izi var. On binlerce mermi sıkıldı o gece.” dedi. Cizre’de 12 yaşında bir çocuğun katledildiğini ifade eden Yapıcıoğlu, çocuğun ailesine ve yakınlarına baş sağlığı dileklerinde bulundu.

Hür-Dava Partisi Diyarbakır İlçe Kongresi yapıldı. Bir düğün salonunda düzenlenen kongreye HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun yanı sıra Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu ve parti üyeleri katıldı. Programda konuşan HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu Cizre’de yaşanan olaylara değindi. Cizre Nur Mahallesindeki parti üyelerine yönelik akşam başlayan saldırıların gece yarısına kadar sürdüğünü söyledi. O gün çok şükür herhangi bir can kaybının yaşanmadığını dile getiren Yapıcıoğlu, 27 Aralık günü Cizre’de korkunç olaylar yaşandığını kaydetti.

Cizre olayları son dönemlerde memleketin gündeminde olan bir konu olduğunu belirten Yapıcıoğlu, ”Bir kısım basında çarptırma, böyle bir işleyiş vardır ve bu kasıtlıdır. PKK- HÜDA-PAR çatışması. Bu bir oyundur. Biz bu oyuna deşifre edeceğiz. Bir taraftan silahlı bir örgüt diğer tarafta siyasi bir parti, neymiş çatışıyorlar. Bir de şunu söylüyorlar. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, HÜDA- PAR Genel Merkezi’ni ziyaret etti, ondan sonra bize saldırdılar. Kısa günün karı diyerek belki üç beş gün size inanmak isteyen insanlara inanabilirsiniz ama gerçeklerin şöyle bir huyu vardır, eninde sonunda ortaya çıkar. Gerçekler ortaya çıktığında eğer kalmışsa yüzünüz insan önüne çıkamayacaksınız. Sayın Bülent Arınç partimizin kuruluş yıl dönümünde bizi ziyaret etmişti 19 Aralık 2014’te. Bu olaydan tam altı gün önce 5-6 saat boyunca oradaki arkadaşlarımızın evini uzun namlulu silahlarla ateş altına alacaksınız, can kaybı olmayınca 26 Aralık günü gelip, o olayı da niçin yaptığınızı da açıklayacaksınız. Olaylarla ilgili farklı açıklamalar geldi. Önce dediler ki çadıra sızma girişimde oldu. Bunun üzerine çatışma çıktı. Sonra birisi çıktı dedi ki provokatörler var. İki tarafta da sızma var. Biz şunu sorduk. Maden çatışma diyorsunuz. Niçin bütün mermiler her bir tarafa vurulmuş. Niçin sizin evlerinizde, işyerlerinizde, parti binalarınızda ve derneklerinizde herhangi bir hasar yok. Yanan evler, duvarları delik deşik olmuş evler HÜDA-PAR’lıların. Bu nasıl çatışma. Şimdi diyorlar ki biz Kürtlerin kendi aralarında çatışmasını kimseye faydası olmayacağını düşünüyoruz, ey günaydın. Sayın Hatip Dicle çıkıyor yumuşak açıklamalar yapıyor. Bu iş provokatörler yaptı. Bu iş HÜDA-PAR ile ilgisi yok. Diğer eşbaşkan çıkıyor diyor ki bizim HÜDA-PAR’la alıp veremediğimiz yok. Selahattin Demirtaş sayın genel başkanları çıkıp diyor ki ya ben sızma var dedim rahatsız oldular, ben genel başkanlarını gördüm sağduyulu bir insandır; ama aşağıya doğru gidince durum değişiyor. Tekrar söylüyorum mahalle temsilciliğimize kadar sızma yok bizde. Ey bu olaylar dursun, ey dursun. Siyasiler burada yumuşak açıklamalar yaparken Kandil’de ellerinde silah olanlar zehir zemberek açıklamalarda bulunuyorlar.” şeklinde konuştu.

DBP okul gibi siyasetçi yetiştireceğini dile getiren Yapıcıoğlu, ”Hani Kürtleri kurtardılar ya şimdi bütün halkları kurtaracaklar. Türkiyeleştiler HDP’ye geçtiler. BDP’nin de ismini değiştirdiler DBP yaptılar. Peki DBP seçimlere gidecek mi? Yok. Ne yapacak okul gibi siyasetçi yetiştirecek. Liderlerin tabiriyle söylüyorum, burası bir okul olacak. HDP amatörler siyaseti yapacak asıl ustaların yeri burasıdır. Bir ideoloji partisi.” ifadelerini kullandı.

Cizre’de 12 yaşındaki bir çocuk katledildiğini aktaran Yapıcıoğlu, ”Burada ailesine sabır diliyorum. Zor bir durum büyük bir acı. O çocuğun kim tarafından vurulduğunu zaman kaybetmeden ortaya çıkarılması gerekiyor. Devlet diyor ki açık provokasyon ile karşı karşıyayız. HDP diyor ki bu çocuğu polisler katletti. Allah bilir. Kim onu katletmişse Allah onu kahretsin.” diye konuştu.